Ionuț Popovici a rămas în funcție, iar liberalii, cu buza umflată! Explicații halucinante în Consiliul Județean!

Astăzi se anunța război în Consiliul Județean Caraș-Severin. Liberalii au vrut să scape de Ionuț Popovici, bazându-se, evident, pe sprijinul colegilor de stânga, în special după planurile făcute cu unii dintre ei în spatele ușilor închise. Dar, surpriză! Social-democrații s-au răzgândit și au rămas de partea liderului PMP, în timp ce liberalii au rămas… cu buza umflată.

Intenția liberalilor despre care s-a tot vorbit de câteva zile mai pe față, mai prin întâlniri ferite de ochii publici privind revocarea din funcția de vicepreședinte a lui Ionuț Popovici n-a făcut, în cele din urmă, decât să stârnească amuzamentul celor prezenți astăzi în sala Consiliului Județean Caraș-Severin. Dacă, la inițierea proiectului care are nevoie de două treimi din voturile consilierilor județeni (deci inclusiv din tabăra social-democrată) astrele păreau favorabile, după ședința convocată ieri de PSD, apele s-au limpezit: social-democrații s-au decis ca în unanimitate să rămână alături de Popovici și să nu participe la votarea proiectului de hotărâre inițiat de liberali.

CITEȘTE ȘI: Dacă nu pică Popovici, atunci cine?!

Vestea a ajuns repede și la urechile liberalilor. Așa se face că aleșii județeni PNL s-au văzut din start fără șanse de izbândă și, prin vocea liderului Mircea Teodorescu, au anunțat încă de la deschiderea ședinței de astăzi că vor să își retragă proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, atât pe cel privind revocarea din funcție, cât și pe cel de numire a unui alt vicepreședinte. Motivul? „Domnul Popovici a înțeles să-și revizuiască atitudinea și să lucreze cum ar trebui”. Așa, în doar câteva zile?! O explicație halucinantă, dar susținută și completată (cu argumente la fel de ciudate…) și după ședință de același Teodorescu, cel care singur recunoaște că demersurile liberale n-au fost unele tocmai fericite: „Cel de-al doilea punct, numirea unui nou vicepreședinte, era prematur introdus. Privitor la cel cu demiterea domnului Popovici, am observat că acest demers al nostru, pe care îl calificăm ca pe o moțiune de cenzură, a avut succes, domnul Popovici a început într-adevăr să lucreze așa cum ar trebui, să propună măsurile de restructurare și de eficientizare a sistemului de asistență socială, sens în care, pentru moment, am retras acest proiect. Această chestiune a fost discutată în Biroul Permanent Județean PNL. Dar există posibilitatea oricând să revenim la acest demers și la adresa vicelui Nedelcea, și a președintelui Hurduzeu. În primul rând, pentru starea dezastruoasă a drumurilor județene, dar și pentru situația Aquacaraș”.

„Calculul politic nu este unul matematic”, a fost „scuza” fostului lider al Grupului PNL din Consiliul Județean, Ioan Cojocariu, pentru tentativa care n-a mai avut finalitate.

„Ținta” de astăzi, Ionuț Popovici, a numit inițiativa Grupului PNL „un pseudo-proiect de hotărâre, cel mai prost proiect de hotărâre pe care l-am văzut de când sunt în Consiliul Județean”. Vicepreședintele județului consideră că „era firesc să se întâmple acest lucru (n.r. liberalii să revină asupra deciziei) pentru că acest proiect nu are o consistență, nu are un temei și nu are o bună justificare. Și în acest context cred că s-ar fi făcut de râs. Eu nu sunt un tip care face înțelegeri politice pe sub masă. Eu sunt un tip care joc întotdeauna cu cărțile pe masă, indiferent dacă pierd sau câștig”. Drept dovadă, Ionuț Popovici a promis că în viitorul apropiat va face câteva dezvăluiri care, se pare, nu îi vor bucura prea mult pe liberali…

Președintele Silviu Hurduzeu s-a arătat uimit de decizia liberalilor de astăzi. „Proiectele introduse de Grupul PNL au fost retrase, spre uimirea noastră, tot de Grupul PNL, neînțelegând eu nici acum care a fost motivul pentru care au inițiat acest lucru și apoi au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a acestor proiecte de hotărâri”. Hurduzeu a ținut să aprecieze decizia social-democraților de a nu susține demersul liberal, fiind totodată convins că, dacă un astfel de proiect revine în discuție, atitudinea colegilor săi de partid va fi aceeași. Să se fi pus, în interiorul PSD, semnul egal între social-democrații Luminiței Jivan și cei ai lui Ion Mocioalcă…?