Dacă nu pică Popovici, atunci cine?!

Liberalii s-au răzgândit, pe jumătate. Pesediștii, și ei! Cert este că în ședința Consiliului Județean Caraș-Severin de mâine se va încerca înlăturarea lui Ionuț Popovici, de la PMP, din fotoliul de vicepreședinte! La mijloc nu sunt numai polițe de plătit omului lui Băsescu, ci și capcane!

Jocul PSD – PNL nu a fost chiar simplu de descifrat, astfel că unii, mai naivi, s-au și văzut în dreapta lui Silviu Hurduzeu la șefia județului. Atât dintre consilierii liberali, cât și dintre cei social-democrați. Odată demascate negocierile și aflate pistele false pe care unii o apucaseră deja, socotelile au fost refăcute. Varianta Purea, de la PMP, s-a dovedit a fi doar o gogoașă pe care oricum n-a prea înghițit-o nimeni. Au sucit-o astfel și unii, și ceilalți!

Liberalii au hotărât să susțină până la urmă doar revocarea lui Ionuț Popovici în ședința de mâine, nominalizarea unui înlocuitor, în cazul în care va fi nevoie, urmând să fie făcută într-o ședință viitoare. Bineînțeles, după alte și alte socoteli și negocieri. Lăsarea pe altădată a nominalizării unui posibil alt vicepreședinte le întinde astfel o capcană consilierilor județeni. Cine iese din cuvântul liderului este mai aproape de a-și pierde mandatul de consilier decât Popovici, funcția de vicepreședinte.

De cealaltă parte, PSD îi datorează lui Popovici și PMP-ului șefia CJ, majoritatea în CJ și toate funcțiile de conducere din instituțiile subordonate administrației județene. La fel de bine, Popovici le-ar fi putut oferi toate aceste avantaje, pe tavă, liberalilor. Asta, în 2016! Votul de mâine îi va obliga însă și pe pesediști, și pe liberali să dea cărțile pe față. Cărți pe care pesediștii, se pare, le-au „aranjat” astăzi, când, în cadrul Biroului Politic Local, au decis ca mâine să fie uniți, indiferent de preferințele privind conducerea partidului și să rămână de partea lui Ionuț Popovici, anulând practic șansele ca acesta să fie înlăturat.

Președintele Silviu Hurduzeu a spus-o deja deschis în fața colegilor de partid și a repetat-o în spațiul public: „Am avut și am o colaborare foarte bună cu Ionuț Popovici. Din punctul meu de vedere, nu se impune schimbarea domnului Ionuț Popovici. Activitatea dânsului nu ar duce la o astfel de sancțiune!” Vicele Flavius Nedelcea joacă aceeași carte și, se pare, li se alătură și ceilalți. Rămâne de văzut joi cine pierde, că județul încă n-au precizat nici unii, nici alții, ce ar avea de câștigat!