Zvonurile legate de un posibil „cutremur” pe eșicherul politic cărășean, generat de trecerea mai multor primari PSD în tabăra liberală aflată la butoane, au încins imaginația cunoscătorilor fenomenului din Banatul de Munte. Se lansează presupuneri, se fac conexiuni între viitorii „traseiști” și „recuperatori” de politicieni de ocazie.
Primarul Reșiței, care este și președinte al PNL Reșița, Ioan Popa, este de părere că, dacă se va ajunge la o astfel de situație, fiecare solicitare trebuie analizată cu atenție.
„O opinie sinceră și personală: le-am sugerat colegilor mei să-i reprimim în partid pe foștii colegi, primari de comună, care au fost excluși sau au fost determinați într-un fel să plece. Mă refer aici în special la primărița din comuna Ramna. Știu ce înseamnă să fii primar, în general, sau primar într-o localitate ce nu se poate dezvolta decât cu sprijin guvernamental deoarece, din păcate, majoritatea unităților administrativ-teritoriale sunt pe minus. Adică fără sprijin financiar nu au activități să-și susțină existența sau să construiască un pod, o grădiniță, un teren de sport. Din acest motiv cred că unii dintre colegii noștri au gândit, în primul rând, când au plecat, din rațiuni de a sprijini comunitatea, mai mult decât politic. Poate ar trebui să fim puțin mai indulgenți cu ei”.
La întrebarea „Ce câștigă partidul aducându-i înapoi?”, primarul a răspuns tot cu o întrebare: „Dar ce pierdem?”. Cât privește posibila primire în PNL a unor politicieni care au dosare penale, Popa a spus: „Nu fac eu strategia partidului. Se pot stabili niște reglementări interne care să stabilească foarte clar cine poate fi primit și cine nu”.