Nicu Fălcoi stinge fumigenele populiste lansate în Parlament: „Probabil își închipuie că românii au uitat!”

usr, senator

Senatorul Fălcoi pune un zid în fața populismului de pe scena politică românească. Useristul acuză peneliștii și pesediștii de dublu standard în legătură cu proiectele de lege depuse în Parlament: legea neconstituțională pentru eliminarea pensiilor speciale și propunerile de modificare a Codului Penal.

Populismul din ce în ce mai prezent pe scena politică a fost criticat de senatorul USR de Timiș! Nicu Fălcoi spune că politicienii aruncă praf în ochii alegătorilor. Senatorul dă ca exemplu proiectul liberalilor care a picat la CCR și propunerile social-democraților, pe care le consideră dedicații pentru infractori. Dacă în declarațiile publice liberalii declară că sunt pentru eliminarea pensiilor speciale, în culisele puterii fac proiecte despre care știu că vor fi blocate de Curtea Constituțională. Social-democrații, după ce au atacat legea Gorghiu, care ar fi permis executarea arestului la domiciliu pentru unele pedepse, au revenit la metehnele din epoca Dragnea și încearcă să modifice Codul Penal. „Cu câteva luni înainte de alegeri, vechea clasă politică se căznește din răsputeri să arunce praf în ochii cetățenilor, crezând pesemne că astfel vor face uitat trecutul. Oriunde întorci privirea, demonstrațiile de populism ieftin te lovesc din toate părțile: de la noul proiect de lege vizând eliminarea pensiilor speciale, pe care – după ce le-au păzit cu strășnicie atâta amar de ani – pretind acum într-un glas că vor să le elimine (după ce liberalii doar ce-au depus unul făcut anume ca să se-mpiedice la CCR), până la comedia bufă de ieri, de la Cameră, când Iordache-Altă Întrebare, slugoiul umil care-a schilodit Codurile la ordinul lui Dragnea, ca să-l scape pe șefu’ de pușcărie, a condus ședința în care au fost respinse șapte inițiative de modificare a Codurilor penale făcute, tot de ei, în favoarea infractorilor”, acuză senatorul USR.

Senatorul USR declară că românii nu au memorie scurtă și își amintesc „păcatele” comise de PSD și PNL. Fălcoi amintește protestele împotriva OUG 13, colaborarea dintre peneliști și pesediști în vremea USL-ului și violențele din 10 august. „Probabil PSD-iștii își închipuie că românii au uitat deja serile în care-au înghețat în frig, cerând abrogarea ticăloasei OUG 13. Iar PNL-iștii vor fi crezând acuma, când vor să facă iar, cu râvnă, legi cot la cot cu PSD-ul, că amintirea USL-ului e ștearsă complet din memoria noastră și c-o pot lua, tovărășește, de la capăt. Am o veste proastă pentru voi, domnilor de la PSD și PNL! Nu! Cei care-am stat și-am înghețat în stradă, cei pe care i-ați gazat și bătut în 10 august în Piața Victoriei n-au uitat și nu vor uita așa de repede! Așa că degeaba vă trudiți acuma să-ngropați greșelile trecutului în spatele unor fumigene care nu fac decât să vă descalifice definitiv!”, a încheiat Nicu Fălcoi.