Ioan Nasleu, anchetat într-un dosar de șantaj. A fost oprit la frontieră când se pregătea să plece în SUA

Fostul director de la SC Piețe SA a fost oprit miercuri după-amiază pe Aeroportul Internațional Otopeni în timp ce se pregătea să plece în SUA, fiind suspect într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș. Ioan Nasleu este cercetat pentru șantaj și amenințare. 

Cercetarea are la bază o plângere penală depusă de editorul șef al Pressalert.ro și de soția acestuia, director la Debanat.ro. Cele două site-uri de știri au publicat mai multe materiale cu privire la activitatea fostului director de la SC Piețe SA.

„I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru mine și pentru soția mea, Iulia Boța, cea care este directorul publicației debanat.ro. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare cu soția mea, cu o secvență din viața sa privată, care ar compromite-o. Cum nu exista nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului. Niciodată publicațiile noastre nu vor ceda amenințărilor, șantajului și presiunile.”, a declarat Dragoș Boța.

Ioan Nasleu va fi adus la audieri, în Timișoara, sub escorta polițiștilor.

UPDATE. Ioan Nasleu a fost reținut, joi dimineață, pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri. Fostul director al societății de Piețe SA se află în arestul IPJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea societății Piețe SA