Direcția de urbanism din Primăria Timișoara, parțial blocată. Mai mulți angajați au fost confirmați cu Covid-19

Patru angajați de la Direcția de urbanism din Primăria Timișoara au fost confirmați cu coronavirus, iar alți 10 sunt în izolare pentru 14 zile, fiind contacți ai colegilor depistați bolnavi. 

„De când am venit în noiembrie în primărie am făcut un program decalat în care jumătate din echipă lucrează aici, jumătate acasă, ca să evităm aglomerarea spațiilor. Ei lucrând cu acte efectiv, doar o mică parte din muncă poate fi făcută acasă, de aceea riscul de a se îmbolnăvi e mai mare la direcția de urbanism. Printre cele 10 persoane care trebuie să stea în izolare este și șefa biroului, care are atribuții delegate de arhitectul șef și nu este nimeni care poată să o înlocuiască.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Edilul local anunță că în perioada următoare vor apărea întârzieri în documentele eliberate de această direcție.

leader board 728 x 90 px

„Îmi pare rău că trebuie să preconizez că probabil vom avea întârzieri în eliberarea documentelor ce țin de urbanism, întârzieri care vor putea dura până la două săptămâni. Oricum avem lipsă de personal la direcția de urbanism. Vom scoate la concurs în următoarele zile directorul executiv de la Urbanism și apoi vom scoate la concurs poziția de arhitect șef pentru că Timișoara are nevoie de unul titular, nu interimar.”, a mai explicat Fritz.