CJ Timiș renunță la fostul bloc al MApN de pe Calea Buziașului în care ar fi trebuit să facă locuințe. Argumentul administrației județene

Consiliul Județean Timiș renunță la imobilul de pe strada Matei Millo din Timișoara în care ar fi trebuit să fie realizate locuințe și parcare, invocând faptul că investiția nu este oportună. Imobilul fusese transmis din domeniul public al statului în cel al județului prin hotărâre dată de Guvern în 2015. 

Potrivit acestei hotărâri, imobilul, fost internat al Liceului Electrotimiș, ar fi trebuit să fie reabilitat din fondurile proprii ale CJT, în vederea realizării unor locuințe și spații de parcare. Trecerea imobilului în domeniul public al județului a fost condiționată de realizarea a 50% din locuințe și spații de parcare în termen de 5 ani de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului din 2015.

„În cazul în care nu se respectă destinaţia ulterioară a imobilului după preluare precum şi obligaţia şi termenul prevăzut la art. 2 alin. (2) imobilul revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.”, scrie în Hotărârea CJT nr. 237 din 17.12.2014.

leader board 728 x 90 px

Acum, Guvernul a adoptat o notă privind trimitere unei cereri către CJ Timiș, în scopul adoptării unei hotărâri de transmitere a imobilului de pe strada Matei Millo nr. 2/a din Timișoara din domeniul public al județului din nou în cel al statului.

„Urmare a solicitării Ministerului Apărării Naţionale privind asigurarea destinaţiei imobilului 3445 și îndeplinirea obligației de către Consiliului Județean Timiș, conform prevederilor art. 2 și art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 657/2015, autoritatea publică județeană a comunicat că în urma unei analize privind situația reală și oportunitatea realizării investiției de reabilitare a imobilului în cauză, s-a luat decizia stopării demersurilor pentru asigurarea destinației ulterioare a acestuia, întrucât nu se justifică oportunitatea acestei investiții.”, se arată în nota adoptată de Guvern în 18 februarie.

Astfel, se impune, potrivit acestei note, „efectuarea demersurilor pentru revenirea imobilului 3445 în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.”

Explicații vin de la vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

„Consiliul județean nu mai dorește să continue acea investiție întrucât în urma unei comisii făcute anul trecut, pe mandatul precedent, s-a stabilit că nu este oportună investiția. Conforma adresei de la Ministerul Apărării Naționale prin care s-a transmis imobilul către CJ, noi trebuia să reabilităm tot imobilul, iar jumătate din apartamente să le predăm către MApN. În urma analizei făcute de către acea comisie compusă din oameni din aparatul de specialitate și câțiva consilieri județeni s-a ajuns la concluzia că nu este rentabilă, adică noi, din ceea ce investim rămânem cu jumătate din locuințe și acea jumătate doar acoperea investiția noastră.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte CJ Timiș.

Planul inițial cu privire la acele locuințe care ar fi urmat să fie realizate în fostul internat era ca o comisie județeană să stabilească criteriile de acordare a acestor spații, cu plata unor chirii modice, plus cheltuielile privind utilitățile.

După preluarea în administrare a imobilului de către Ministerul Apărării Naţionale, acesta se va utiliza pentru desfăşurarea activităţilor specifice domeniului apărării naţionale.