Borduz: “Victor Naidan este un gunoi!”

Trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru deturnare de fonduri europene şi alte infracţiuni şi cercetat penal într-un alt dosar pentru fapte şi mai grave, primarul comunei Fîrliug este supărat pe toată lumea. Acesta ştie din cauza cui a ajuns în faţa instanţei şi nu se fereşte să o spună.

Primarul Borduz are probleme cu legea penală după ce a cheltuit nişte bani europeni şi pentru altceva decât îi primise. Concret, acesta a realizat toate punctele proiectului “Reţea transfrontalieră de sprijin pentru dezvoltarea agriculturii”, dar nu a cheltuit toţi cei 489.160,67 euro în acest scop. Cu ceea ce a economisit, a efectuat lucrări de amenajare a unei pieţe în Dezeşti, sat aparţinător Fîrliugului. Ştia că nu poate face asta decât cu acordul Biroului Regional de Cooperare Tranfrontalieră Timişoara şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, motiv pentru care a şi cerut schimbarea destinaţiei sumei respective. Lucrările au demarat însă înainte să primească aprobarea în scris, aprobare care nici nu a mai venit niciodată. Edilul-şef susţine însă că nu a făcut nimic de capul lui şi că a demarat lucrările la piaţă tocmai la recomandarea celor care trebuiau să avizeze schimbarea destinaţiei banilor.
“Sunt trimis în instanţă, culmea culmilor, din cauza unor parteneri care aveau responsabilităţi clare faţă de implementarea acestui proiect. Aş vrea să-l nominalizez aici pe acest Don Juan al Consiliului Judeţean, care are pălărie şi trabuc a la Clint Eastwood şi mustaţă a la Franz Jozef, care se numeşte Naidan. care El avea o responsabilitate extraordinară. A respectat până a avut el interes, în momentul în care nu a mai avut interes, ne-a părăsit. Contractul acestui proiect transfrontalier a stat de la început şi până la final în biroul lui. El era scris în limba engleză. Niciodată nu a catadicsit să mi-l traducă. Eu nu puteam să fac nimic fără ei. El a spus, faceţi, şi dacă nu vă descurcaţi, constructorul îşi recuperează banii din festivalul agricol, dar la DNA a fost lovit de amnezie, a spus că el nu ştie de aşa ceva”, acuză Borduz.  “Nu doresc să comentez ceea ce spun în presă primarii cu care eu lucrez”, au fost singurele cuvinte ale lui Victor Naidan, director în cadrul Consiliului Judeţean.
Borduz, atac la Băsescu
Primarul e supărat foc şi pe reprezentanţii Biroului de Cooperare Tranfrontalieră din Timişoara, Anca Lolescu şi Simona Marin, care ar fi ştiut la rândul lor de investiţia de la piaţa din Dezeşti. “Au avut sarcini să se implice, dar în final au uitat de ele”, spune Borduz. Acuze şi mai grave lansează la adresa procurorilor DNA, dar îl desfiinţează şi pe preşedintele Băsescu. “Sunt indignat din cauza acestor structuri pe care le-a creat cel pe care l-am votat de două ori, dar regret din tot sufletul. O ţară nu se şpoate conduce cu DNA-ul şi cu aceste structuri de informaţii. Preşedintele Consiliului Judeţean spunea că România a devenit un stat poliţienesc şi sunt de acord cu dumnealui. E incredibil unde am ajuns cu agenturile de informare. Acest DNA de la Timişoara m-a anchetat fără să ţină cont de niciun fel de legi. La DNA Timişoara e stat în stat. Acum vă spun, cu titlu informative, despre câţiva indivizi de la DNA Timişoara am dovezi clare, cu martori, că sunt hoţi. DNA Timişoara, prin unul sau doi oameni de acolo, are ceva împotriva mea”, a mai afirmat Ioan Borduz.

“Naidan, Lolescu şi Neaţă de la Bucureşti au spus să facem piaţa că dacă nu se aprobă ne scoatem banii din festivalul agricol, lucru pe care îl voi dovedi în instanţă. Pot să spun despre Naidan, despre Robert Nicht, Simona Marin, şi Anca Lolescu, şoţia şefului SRI de la Reşiţa, că sunt nişte gunoaie”, Ioan Borduz, primarul comunei Fîrliug

Comments

 1. Jurassik Park says:

  Zi-le Ioane! Da-i pe fata pe nenorociti! Arde-i pe adevaratii faptasi! Un om gospodar care a vrut sa faca cu adevarat ceva pentru comunitatea lui si iata ca gesturile bune n-au ramas „nepedepsite“.

 2. Caragiale says:

  Acum sa vedem domnule “profesor universitar” cum ti-ai luat diploma de j(t)urist! Sa vedem ce sti din ce ai invatat la scolile “inalte” (a se citi subsolul camerei de comert si hotelurile din Herculane). Si mai ales cum vei da exemplu de aparare in instanta celor care nu stiu ce inseamna “Jr.” de pe usa primarului din Firliug. Daca traia Tepes erai de mult “la inaltime” parvenit ce esti!
  http://dexonline.ro/definitie/parvenit

 3. adrian says:

  mars in UNPR, sclavule