Investițiile în imobiliare, plasarea sigură a banilor

cc resita 2023 18 (1)
po 1000x100px (3)

Anii de criză au schimbat profilul cumpărătorilor activi în sectorul imobiliar, aducând în prim plan investitorii mici și mijlocii, cei care vor alege proiectele care răspund unor criterii bine definite, cum ar fi creșterea valorică cea mai mare de-a lungul timpului, protecție în fața inflației, atractivitatea proiectului pe piața chiriilor și valoarea estimată a chiriilor perceptibile.

Golul lăsat de o lungă perioadă în care în România nu s-a construit aproape deloc, nu poate fi umplut peste noapte, mai ales că procesul de construire este și devine din ce în ce mai anevoios, în contextul noilor reglementări urbanistice din ce în ce mai restrictive, dar și cu privire la consumul de energie. Dar, cu toate acestea, cererea de locuire în România continuă să fie crescută.

Un exemplu perfect în acest sens este și complexul City Center, primul de acest gen din Reșița. Acesta cuprinde apartamente, locuri de parcare pentru rezidenți și pentru clienți, dar și zone cu verdeață, toate aflate la doi pași de cele mai importante instituții ale județului, aproape de școli, grădinițe și restaurante, iar cererea pentru spațiile de lux pe care le pune la dispoziție, demontează mitul investițiilor în clădiri vechi, și demonstrează că oamenii aleg o investiție de durată, calitate și confort la superlativ.

ccresita drona 4 (1)

Pe piața imobiliară există două categorii de clienți, care gândesc și acționează diferit: clientul final și clientul investitor. Clientul final, o persoană fizică sau o familie, va fi din ce în ce mai tensionat în procesul de achiziție. Este afectat direct de creșterea dobânzilor și face un minuțios studiu comparativ între rata la bancă și prețul unei chirii.

Cumpărătorul investitor este interesat de înălțimea clădirii, de densitatea ansamblului rezidențial, de spațiul verde disponibil sau de o rețea de servicii complementare, cum ar fi o grădiniță sau o școală, centre comerciale sau conectivitatea cu orașul. Toate acestea sunt luate în considerare în planificarea oricărui ansamblu rezidențial contemporan, capabil să deservească nevoile actuale, dar mai ales să le anticipeze corect pe cele care vor urma, aspecte pe care le bifează și City Center.

apartamente 2 (2)

Din ce în ce mai activi pe piața imobiliară, investitorii au devenit un segment dominant, interesat exclusiv de plasarea sigură a banilor, urmărind profitul, rentabilitatea si conservarea propriului capital în anii de criză. Mulți dintre cei care nu-și mai permit achiziția unui imobil au devenit deja clienți chiriași ai acestor investitori.

1000x200 dacus 02

Fideli acestor obiective, investitorii vor alege proiectele care răspund unor criterii bine definite, cum ar fi creșterea valorică cea mai mare de-a lungul timpului, protecție în fața inflației, atractivitatea proiectului pe piața chiriilor și valoarea estimată a chiriilor perceptibile. Investitorii au preluat un volum important al tranzacțiilor. Dacă în trecut, aceștia reprezentau un segment de 30%, azi reprezintă cam 50%-70% din totalul clienților.

spatii comune 2 (2)

Cu toate acestea, piața imobiliară va merge înainte. Crash-ul sau căderea preturilor rămâne o iluzie profetizată, dar nefondată. Asistăm doar la o reconfigurare substanțială la care ne vom alinia pe măsură, ținând cont de contextul economic și geo-politic actual. Cei care au ales investiția, în detrimentul unei chirii sunt și noii proprietari de la City Center, ale căror locuințe sunt exemplu ale unei vieți high class și exemplu demn de urmat și pentru ceilalți potențiali investitori. Toate informațiile suplimentare le afla de la specialiștii în vânzări de la City Center, care vă stau la dispoziție, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, și pe care îi puteți contacta la numărul de telefon: 0739 39 50 30.

cc resita 2023 21 (1)

 

 

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px