Drumul Vinului, parcurs pentru prima dată în Timiș

podgorie
po 1000x100px (3)

În împrejurimile Buziașului, anul acesta va avea loc prima ediție a evenimentului „Drumul Vinului”, menit să traverseze zona viticolă și istorică a Banatului. 

„Drumul Vinului” se va concretiza în mai multe evenimente care vor avea loc pe tot parcursul anului Capitalei Europene a Culturii. Unul din obiective este ca turiștii care ajung în Timișoara și vor să petreacă mai multe zile în zonă să poată descoperi frumusețile dealului Silagiului, cu cele cinci crame de aici.

„În aceste locații se are în vedere organizarea de diverse evenimente cultural-artistice: seri de film românesc, seri de muzică populară, ambientală, rock sau alte genuri de muzică și, de asemenea, producătorii autohtoni să își poată prezenta produsele agroalimentare bio care sunt făcute de ei – mezeluri din diferite cărnuri de vânat, porc mangaliță, ceaune sau alte produse culinare care să umple ambientul în această zonă. Cu siguranță, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Timiș a gândit acest concept și cu ceea ce va însemna legătura vini-viticolă între Recaș, Buziaș și dealurile Vârșețului, pentru că acolo știm că există podgorii importante și am dori să avem o legătură a unui drum al vinului între dealul Silagiului și dealurile Vârșețului.”, a declarat Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

struguri

1000x200 dacus 02

Zona Silagiu are o tradiție viticolă care datează de la mijlocul secolului al XIX-lea. În centrul viticol Silagiu, producătorii mizează pe vinuri albe de masă şi aromate de calitate superioară.

Prima ediție a „Drumului vinului” a primit 45.000 de lei finanțare prin programul TimCultura.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px