La un pas distanță de o plimbare cu mocănița

Un proiect pe fonduri europene va repune pe șine mocănița de la Berzasca. În cursul zilei de astăzi, va fi inaugurat proiectul prin care traseul de mocăniță Berzasca-Valea Mare va deveni un punct important pe harta turistică a județului.

În valoare de peste 50 de milioane de lei, proiectul presupune reabilitarea a 15 kilometri din traseul ce obișnuia să servească în trecut pentru transportul de lemne în mocăniță. După ce a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect, acum urmează partea în care ideile se materializează și prind viață.

Locomotiva, vagoanele și chiar personalul mocăniței vor redeveni funcționale și gata de acțiune. Acest proiect este o bucurie nu doar pentru cărășeni, dar și pentru întreaga zonă de vest deoarece mocănița va deveni o importantă atracție turistică.

Conform datelor din proiect, până la sfârșitul acestui an, reabilitarea traseului va trebui finalizată. Repunerea în funcțiune a mocăniței va atrage atât atenția turiștilor, cât și noi locuri de muncă pentru locuitorii zonei, determinând astfel dezvoltarea comunității.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Rămâneți pe Express de Banat. Revenim cu amănunte!

Foto: mocanitahunedoara.wordpress.com

tmc 640

Comments

  1. Corneliu Martin says:

    Sper sa nu sa intample ca la DN 2km pe an!