Amendă de 15.000 de lei pentru fumul TMK

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Repriza de poluare de la Combinatul TMK, de săptămâna trecută, a alertat autoritățile și i-a pus pe jar pe locuitorii din cartierul Muncitoresc, care sunt „otrăviți” periodic cu praful negru emanat prin instalațiile de desprăfuire. Garda de Mediu a aplicat sancțiuni.

Supărarea oamenilor privind poluarea a fost “răsplătită” de comisarii de la Garda de Mediu cu o amendă consistentă. Odată cu rușii, a mai fost sancționată o societate, care prestează servicii pentru Combinat.

„Ulterior sesizării din această săptămână, au fost verificate societățile care au fost posibile surse de poluare. Este vorba de SC TMK din Reșița și o societate care face prestări servicii, adică ia zgura proaspată din combinat și o transportă la halta de zgura din Valea Țerovei. S-a constatat faptul că poluarea venea și de la rampa de transportare a zgurii. Aici, mă refer la zgura proaspătă din combinat. S-au identificat parțial cauzele și s-au impus măsuri de prevenire și vom mai face verificări, pentru că este foarte mult de lucru. Astfel că, au fost aplicate două sancțiuni la cele două societăți care se fac responsabile de poluare, câte 15.000 de lei la fiecare, pentru nerespectarea legii privind calitatea aerului atmosferic”, a declarat comisarul Gheorghe Pitulan, de la Garda de Mediu Caraș-Severin.

Combinatul TMK nu a funcționat câteva zile, astfel că mai marii de la mediu nu au putut verifica în întregime problemele ce se ivesc aici. Aceștia promit că în continuare vor efectua inspecții: anunțate ori inopinate. De asemenea, Agenția pentru Protecția Mediului supraveghează calitatea aerului.

Monitorizează aerul
Reamintim că Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin a montat un prelevator portabil pentru determinarea gradului de poluare de la Combinatul TMK. Asta, după ce locuitorii de pe Rândul III au depus mai multe plângeri la sediul instituției.

promovare banner maxagro Muzeul TM

“În urma sesizărilor din ultimele zile ale locuitorilor de pe strada Rândul III din Dealul Crucii privind poluarea zonei cu pulberi în suspensie şi a analizării situaţiei, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, în data de 21 noiembrie, a montat un prelevator portabil Tecora pentru determinarea pulberilor în suspensie – fracţiunea PM10, prelevare la 24 ore, în zona SC TMK”, a declarat Carmen Sorescu, directorul executiv al APM Caraș-Severin. Prelevatorul a rămas în zonă trei zile, instalat în curtea unuia dintre cetățenii nemulțumiți, acesta suportând costurile consumului de electricitate.

În urma analizei aerului, în prima parte a intervalului analizat s-a constatat că societatea nu i-a poluat pe reșițeni, dar s-a apropiat de valoarea de limită admisă. În cea de-a doua parte a perioadei analizate însă, s-a constatat o depășire a valorii maximum admise de aproximativ 1,2 ori.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/