Vaccinul antigripal a ajuns la medici

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cele 6.200 de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătății le-a repartizat până acum județului au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie. Alte doze sunt pe drum, întrucât, potrivit statisticii DSP, în Caraș-Severin sunt 34.000 de persoane care ar trebui vaccinate.

Dozele de vaccin antigripal au fost repartizate județului Caraș-Severin de către Ministerul Sănătății, conform cartografierii populației, realizată de Direcția de Sănătate Publică. O parte din aceste doze au fost date medicilor de familie, instituțiilor care prezintă riscuri, precum şi bolnavilor din Azilul de Bătrâni.

“Am primit 6.200 de doze, care au fost repartizate. În prima tranşă, acest lucru a fost asigurat. Ministerul Sănătăţii ne va repartiza şi în continuare dozele, însă nu am avut niciodată probleme cu epuizarea stocului. Asta, pentru că populaţia nu răspunde conform cartografierii, ci o face în funcţie de nevoile sale şi încrederea pe care o dau în general vaccinurile”, a declarat Dragoş Luca, directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Potrivit statisticii DSP, peste 34.000 de persoane din Caraş-Severin fac parte din categoriile de risc, care ar trebui vaccinate. De la Ministerul Sănătăţii există promisiuni că vor ajunge și alte doze de vaccin în județ.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/