Reducere de 50 la sută la abonamente

Aleșii locali au aprobat la cel mai recent plen un proiect prin care elevii care circulă cu mijloacele de transport în comun au o parte de o reducere considerabilă la abonamentele de autobuz.

Proiectul aprobat de consilierii locali este o noutate pentru copiii reșițenilor. Mai exact, este vorba despre 16 unități de învățământ, ai căror directori au posibilitatea să verifice cazurile în care se pot acorda subvențiile. „Cred că 1.500 de copii pot beneficia în acest an școlar de sume compensatorii. Am promis că voi aborda și iniția un asemenea subiect, iar colegii au înțeles acest lucru”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

În acest sens, decontarea procentului de 50 la sută a costului abonamentelor de călătorie pe mijloacele de transport în comun pentru elevii din oraș se va realiza din bugetul local, prin intermediul Serviciului Public „Direcția de Asistență Socială”, în contul unității școlare pe care elevul o frecventează. Directorii trebuie să întocmească tabele centralizatoare, la care să atașeze abonamentele utilizate de copii.

Sumele compensatorii se vor acorda doar în perioada anului școlar, în baza unei cereri pe care trebuie să o facă reprezentantul legal al copilului și care va fi înaintată școlii la care învață.

Unul dintre criteriile care stau la baza decontării banilor este prezența la cursuri. Dacă elevul absentează prea mult, nu primește nici banii pe abonament.

 

Comments

  1. Pakatos says:

    cat i-o tzine naravul pe alesii astia locali?

    speram ca nu doar pana dupa alegeri…