Legea îi ajută să omoare oameni!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

România este țara în care șoferii, chiar și de 100 de ani, pot urca liniștiți la volanul mașinii, deşi omul își pierde simțurile odată cu trecerea timpului. Fără teste obligatorii și o vârstă limită pentru urcarea la volan, legea le permite conducătorilor auto, care și-au pierdut din văz, auz și reflexe, să se transforme în potențiali criminali, de fiecare dată când urcă la volan.

În ultima lună, numai la Reșița, au avut loc două accidente rutiere în care au fost implicați bătrâni. Unul, în vârstă de 77 de ani, a uitat să acorde prioritate, ceea ce a dus la moartea unei fetiție de 5 ani, iar un altul, de 70 de ani, a rănit ieri trei pietoni, după care a fugit disperat de la locul accidentului pentru că nu știa ce să mai facă. Pietonii au ajuns la spital și au scăpat cu răni ușoare, în acest caz.

Ceea ce trebuie punctat este faptul că în România nu există o lege prin care, de la o anumită vârstă, bătrânii nu mai au voie să conducă. Chiar şi aşa, aceştia ar trebui investigaţi periodic de cadrele medicale care le acordă adeverinţele prin care sunt apţi să urce la volan. Asta, pentru că reflexele nu mai sunt aceleaşi ca la 20 de ani.

Ce spun reșițenii despre aceste probleme
Cetăţenii Reşiţei sunt de-a dreptul nemulţumiţi de reglementările legii. Mai mult, se declară chiar scârbiţi de legile care există în România.

“Odată ce treci de 70 de ani trebuie să stai acasă, nu pentru că spune legea asta, dar pentru siguranţa ta şi a oamenilor din oraş. Este mult mai bine să eviţi să te mai urci la volan. Uitaţi-vă la accidentele ce le-au provocat cei doi, nu era mai bine să fi stat acasă, să se fi jucat cu nepoţii, în loc să primească dosare penale la bătrâneţe?! Cred că legea ar trebui schimbată, să fie mai drastică cu şoferii în vârstă. Ar trebui să treacă printr-o serie de teste care să scoată în evidenţă faptul că ei nu mai pot conduce pe drumurile publice”, a spus unul dintre cetăţenii municipiului Reşiţa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632115539896″]

promovare banner maxagro

“Ce pot să zic de oamenii aştia care nu au ce face şi se urcă la volan şi mai fac şi accident pe deasupra. Din neatenţia lor mai omoară oameni! Ar trebui să existe o lege mai dură! Să fie investigaţi chiar de la 60 de ani”, a mai spus un cetăţean.

“Şi eu mă apropii de vârsta de 60 de ani, dar nu cred că la vârsta de 70 de ani o să mai am curajul să ma urc la volan. Încep să-mi dau seama de acum că nu mai am reflexele ce le aveam la 30 de ani. Eu cred că fiecare şofer ar trebui să gândească la fel, pentru că, de la o anumită vârstă, trebuie să fii conştient că atunci când conduci o maşină pe drumurile publice îţi asumi un risc major”, a adăugat un alt şofer.

YouTube video

Cetăţenii Reşiţei sunt cei care trebuie să se ferească de şoferii imprundenţi şi grăbiţi care circulă pe şoselele din Caraş-Severin, pentru că legea nu o face.

publicitate tmc 640