FOTO: Fonduri europene în toate domeniile

Turul proiectelor Regio implementate pe raza județului Caraș-Severin a inclus o școală de la Anina, o companie de la Oravița și azilul de bătrâni din Reșița. Toate cele trei proiecte aproape finalizate au presupus finanțări de milioane de lei fiecare.

Prin Programul Operațional Regional pentru zona de vest, orice beneficiar, printr-un proiect, a avut șansa unei finanțări din fonduri europene. Astfel, după obținerea finanțării, câteva proiecte din județ au trecut de stadiul de început și au ajuns la lucrările de execuție propriu-zise.

Am avut astfel de acțiuni și în județele Timiș, Hunedoara și Arad. Ideea pe care noi am avut-o, cu vizitarea unor proiecte bune, a fost aceea de a atrage atenție spre locațiile în care banii europeni au ajuns și s-au întâmplat lucruri cu adevărat. Și anume, a existat un proiect care a angrenat o finanțare, care a angrenat niște activități cu un impact puternic asupra comunității”, precizează Miruna Vitcu, directorul Direcției Resurse Umane și Comunicare din cadrul Agenției pentru Dezvoltarea Regională Vest.

Un nou azil de bătrâni

Azilul de bătrâni din Reșița este proiectul cu cea mai mare valoare totală dintre cele trei vizitate. Aproape patru milioane de lei sunt banii care au ajutat și încă ajută la modernizarea și reabilitarea azilului. Îmbunătățirile au presupus o bucătărie la standarde europene, o sală de exerciții modernizată și un depozit pentru alimente. De asemenea, s-a schimbat întregul sistem de canalizare.

Elevii din Anina se bucură de o școală modernă

Școala Generală nr. 2, aflată în Steierdorf, este finalizată în proporție de 60 la sută, urmând ca în perioada imediat următoare lucrările să fie încheiate în totalitate. Cei peste 100 de elevi care învață în sălile de clasă se bucură acum de încăperi noi, luminoase și călduroase. Valoarea totală a proiectului este de peste trei milioane de lei.

Fabrica de ecopellets din Oravița e pregătită să ofere mai multe locuri de muncă

Cel de-al treilea proiect vizitat a fost fabrica de peleți, care, în urma proiectului de peste un milion de lei, își va extinde producția și va oferi mai multe locuri de muncă orăvițenilor. Dorința managerilor este să exporte produsele lor eco și peste granițele țării, în Austria, Franța sau Italia, fapt ce va genera creșterea producției și necesitatea unui personal mai numeros.

Comments

  1. Pakatos says:

    ce stire tare !!!
    la Anina o scoala moderna…si-n cartierele Resitei sub nasul lui frunzaverde si-al lui stepanescu,se inchid alte cateva…cum ne credeti asa de prosti domnilor?Mihai Stepanescu,ce-ai promis moniomenilor in campania electorala?ai mai trecut pe acolo de atunci domnule primar?n-au oamenii canalizare,n-au apa curenta,le-ati scos oamenilor si cele doua autobuze de la maxima necesitate,de la ore importante,mai au insa ceva…STAMPILA pt 9 decembrie…