Lupta pentru promovarea în Liga I de fotbal a declanşat războiul declaraţiilor între oficialii cluburilor implicate chiar înainte de prima etapă a play-off-ului.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a pronunţat ferm împotriva promovării CS Universitatea Craiova în Liga I, pe motiv că asta ar contraveni Statutului forului român. Afirmaţiile şefului federaţiei nu au făcut altceva decât să-i aprindă pe reprezentanţii clubului oltean şi ai unora dintre echipele contracandidate la promovare.
Daniel Stanciu, managerul lui ASA Târgu Mureş, a ieşit primul la atac. „E un caz foarte important, care trebuie rezolvat până se încheie competiţia. Am încredere în preşedintele Burleanu şi în toată conducerea federaţiei. Sunt trei candidaţi care fac astăzi parte din structura de conducere a FRF, Burleanu, Chivorchian şi Puşcaş, şi toţi trei vorbeau în programele lor de respectarea regulamentelor. Primul lucru pe care îl pot face acum e să respecte acest statut”, a spus Stanciu într-o emisiune televizată la Digi Sport 1.
Oficialul clubului din Târgu Mureş a explicat motivele pentru care, în opinia sa, Craiova nu are ce căuta, deocamdată, pe prima scenă. „Articolul 54 din Statut spune că trebuie să aibă trei ani. E adevărat că a fost scos din manualul de licenţiere pentru acest sezon, însă el trebuia scos din Statut. Sunt două hotărâri care au fost scoase, asta şi cea cu datoriile către stat, însă ele se regăsesc în Statut. Oricine contestă licenţierea va avea câştig de cauză. Sunt trei sau patru echipe din Liga a II-a care vor depune contestaţie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane”, a adăugat Stanciu.
Nici noi, dar nici voi!
Gheorghiţă Geolgău, directorul general al Universităţii, a intervenit telefonic la aceeaşi emisiune şi a contracarat. „Şi voi sunteţi în culpă ca şi alte cluburi! Ştiu şi eu foarte bine regulamentul. Este art.54 care spune într-adevăr că o echipă trebuie să fie afiliată de minimum trei ani pentru a putea promova, dar tot acelaşi articol spune că echipele care şi-au schimbat denumirea, culori, sediu social, acţionariat intră sub incidenţa aceluiaşi articol. Astfel că şi voi, şi Reşiţa, şi Vâlcea, şi alte echipe… Nu mai faceţi voi presiuni şi nu mai ameninţaţi!”, a răspuns Geolgău.
Statutul e clar!
Atât de invocatul Articol 54 din Statutul FRF spune următoarele: „Pentru a promova într-un eşalon competiţional superior, calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutivi. Orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor) survenită în această perioadă, în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei, va fi considerată drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat, în sensul prezentelor prevederi”. Acest articol elimină Craiova din ecuaţia promovării, dar se vorbeşte mult despre o posibilă modificare a Statutului, însă, în mod normal, nu ar putea produce efecte retroactiv.
Curaţi ca lacrima!
În ceea ce o priveşte pe Metalul Reşiţa, se pune în discuţie un singur aspect, şi anume, dacă mutarea echipei lui Rufă a avut drept scop facilitarea promovării sau primirii licenţei. „CS Universitatea, din ce informaţii am eu, nu va avea drept de promovare. Reşiţa e curată ca lacrima. A fost Jean Turmacu la federaţie, le-a explicat celor de acolo situaţia noastră şi totul e în regulă. Probabil, vom primi şi o hârtie oficială de la federaţie în sensul ăsta. Noi avem acelaşi CIS (certificat de identitate sportivă), avem cei trei ani, avem tot ce ne trebuie”, a explicat patronul Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.
CITEŞTE ŞI: Miros de Liga I în Valea Domanului. Vezi aici ce veste uluitoare a primit astăzi Metalul!
foto: www.csuc.ro
Reabilitarea barajului Oravița Mică, din Caraș-Severin, s-a încheiat. După 40 de ani, structura bazinală este din nou funcțională. Lacul de acumulare era colmatat în proporție de 92%. Barajul Oravița...
Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis
Laborator nou, la UVT, pentru formarea specialiștilor în securitate cibernetică
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281