Frunzăverde şi Hurduzeu, convocaţi să pună umărul la promovare

Metalul Reşiţa are o mare oportunitate de a ajunge pe prima scenă a fotbalului românesc începând cu toamna acestui an.  

Declaraţiile făcute de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, cu privire la articolul din statut care interzice Universităţii Craiova să promoveze în prima ligă la finele acestui sezon, au fost primite cu entuziasm în Valea Domanului. Asta, mai ales că aplicarea întru totul a regulamentelor o scoate din luptă şi pe cea de-a doua mare favorită a hârtiei, ASA Târgu Mureş. În aceste condiţii, Metalul Reşiţa şi CSM Râmnicu Vâlcea ar deveni principalele aspirante la cele două locuri de Liga I care sunt disputate în play-off.

Aşteaptă sprijin de la Consiliul Judeţean!

Primarul Mihai Stepanescu recunoaşte că nu se aştepta ca rosso-nerilor să li se ivească atât de repede ocazia de a păşi pe prima scenă a fotbalului românesc, dar caută deja soluţii pentru a asigura bugetul necesar susţinerii unei echipe de prima ligă. „Susţin şi eu ceea ce a afirmat preşedintele Burleanu, sunt de acord cu orice decizie luată în spiritul legii. Măsurile luate în conformitate cu prevederile regulamentului nu pot decât să mă bucure, pentru că astfel cresc şansele echipei noastre de a accede în prima ligă chiar înainte de a ne dori noi lucrul acesta. În perioada următoare, după meciul cu UTA, ne vom strânge şi cu şefii de instituţii judeţene, îi voi informa şi pe domnul preşedinte, şi pe domnul prefect de intenţia de a susţine în continuare echipa. Sper să obţinem nişte fonduri prin implicarea dânşilor, atât cât se poate legal, şi sper ca şi alţii să vină lângă echipă”, a declarat primarul Reşiţei pentru expressdebanat.ro.

Stepanescu cere garanţii!

Edilul-şef cunoaşte bine condiţiile impuse de prima ligă şi tocmai de aceea vorbeşte din nou despre necesitatea implicării în susţinerea echipei şi a altor instituţii sau firme private. „Să nu ne îmbătăm cu apă rece, să ajungem acolo şi să nu existe susţinere. Trebuie să fim realişti şi vă spun lucrul acesta pentru că primăria greu face rost de bani, iar fără ajutorul altora e imposibil să ne menţinem acolo. Sper să obţinem şi nişte garanţii după discuţiile pe care le vom avea. Vreau să văd în buget nişte sume concrete, o susţinere pe termen lung, pentru că anul ăsta e electoral şi sper să nu fie doar fumigene electorale sau dintr-un interes, altul decât cel sportiv. Aştept şi garanţii, uşa e deschisă, transparenţa e totală, deschiderea există, relaţia e bună instituţional, în ultimele şapte-opt luni s-au schimbat nişte relaţii la nivelul unor instituţii şi mă bucur pentru asta”, a mai afirmat Stepanescu.

Dacă e nevoie, mergem la TAS!

Patronul Metalului, Cătălin Rufă, e convins că echipa poate promova chiar şi în condiţiile în care Craiova şi Târgu Mureş ar fi acceptate în această luptă, dar recunoaşte că dacă va fi nevoie se va bate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, aşa cum a făcut primarul din Chiajna anul trecut, pentru aplicarea regulamentului, ce favorizează Reşiţa. „Noi am fost entuziaşti de la început, suntem şi acum. Am avut două obiective: accederea în play-off şi promovarea. Primul l-am îndeplinit. Să vedem dacă îl îndeplinim şi pe al doilea, iar acum dacă ne vine şi o mână de ajutor e cu atât mai bine. O să muncim şi cred că îl vom îndeplini. Mie mi-ar plăcea să ne îndeplinim obiectivul pe teren. Cu siguranţă, dacă avem dreptul să atacăm la TAS sau în altă parte şi prin asta putem noi să promovăm, o vom face”, a spus Rufă.

Patronul rosso-nerilor îi linişteşte pe fanii care au îndoieli cu privire la posibilităţile financiare ale echipei de a se susţine în prima ligă. ,,Eu am un business plan, ştiu ce înseamnă cheltuielile la Liga I şi vă spun că ne descurcăm. Să facem o echipă de mijlocul clasamentului ne descurcăm. Cu 10.000 de oameni în tribună cred că vom fi imbatabili, chiar şi în faţa Stelei”, a mai adăugat omul cu banii în Valea Domanului.

Îşi ţine elevii în priză!

În tot acest timp, în care comisiile federale şi cele ale forurilor europene vor stabili ce echipe au drept de promovare, Marian Pană îşi vede conştiincios de antrenamente şi încearcă să păstreze concentrarea elevilor săi. „Până acum noi ştiam că ţintarul play-off-ului se face după clasamentul regulat, acum am aflat că se face după clasamentul de play-off. Pentru noi nu este atât de important, trebuie să ne concentrăm pentru fiecare meci în parte. Am văzut declaraţia domnului Burleanu, dar nu am ce să comentez, pentru că suntem în dilemă. Încerc să mă gândesc doar la ce am de făcut eu cu băieţii. Eu zic că e bine să se ştie dinainte cine are drept de promovare. Dacă va fi aşa cum spune domnul Burleanu, înseamnă că este o şansă importantă pentru noi. Dacă CS Universitatea nu va avea drept de promovare, pentru noi este un avantaj. E foarte important să ne facem treaba bine şi restul nu mai ţine de noi”, a comentat situaţia antrenorul Metalului.

Statutul interzice foarte clar unei echipe să promoveze în prima ligă mai devreme de trei ani de existenţă şi chiar dacă Adunarea Generală ar închide ochii, aşa cum s-a mai întâmplat, TAS-ul ne-a demonstrat de atâtea ori că tot ceea ce scrie în statut e literă de lege.

 

CITEŞTE ŞI: Miros de Liga I în Valea Domanului! Vezi aici ce veste uluitoare a primit astăzi Metalul!

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilorRo

  2. Afacerea ta says:

    Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelorRo