Interzis la enduro în pădurile cărășene

Ministerul Mediului mână în mână cu organizațiile care militează pentru protejarea naturii le-au pus gând rău iubitorilor de senzații tari, călare pe cai putere prin pădurile cărășene. O nouă lege le-ar putea tăia creanga de sub picioare atât turiștilor ,cât și celor care și-au dezvoltat o adevărată afacere din off-road.

Un nou proiect de lege inițiat de ministrul Mediului, Attila Korodi, și pus în discuție la Adunarea Generală a Asociației Naționale a Salvatorilor Montani ar putea pustii pădurile din Caraș-Severin de huruitul motoarelor de enduro, ATV-uri sau mașini 4×4. Ideea a venit după ce tot mai mulți străini sunt din ce în ce mai interesați de parcurile naționale cărășene care oferă trasee sălbatice, pline de verdeață, numai bune de escaladat pe roțile puternice.

Pentru că în foarte multe țări europene iubitorii de off-road pe două sau patru roți au trasee private amenajate special, iar spiritul de aventură le este controlat, tot mai mulți turiști bat sute de kilometri anual pentru a-și da frâu liber pasiunii printre codrii județeni. Situația, cu cât se dezvoltă mai mult, cu atât atrage după sine o mai mare revoltă din parte organizațiilor de mediu.

expresb 1000x100

Pe de altă parte, o lege care să limiteze accesul pasionaților de enduro, ATV și mașini 4X4 în pădurile de pe Semenic și Muntele Mic este considerată nejustificată de către pasionați, care atrag anual sute de turiști europeni. Libertatea de a călări pădurile județului este un alt mod de a atrage turiști și de a promova zona, iar pericolul pentru natură trebuie căutat în altă parte, spun aceștia.

„Noi în general nu facem trasee, avem înțelegere cu Romsilva la nivel național și avem acces la anumite drumuri, acum avem acces inclusiv în Parcul Național. În Parcurile Naționale ar trebui în primul rând să se interzică tăiatul de lemne și apoi formele de turism care aduc avantaje zonei. Este mult mai ușor să interzici decât să găsești o soluție favorabilă pentru toată lumea. Există o grămadă de țări unde există parcuri unde oamenii se pot și plimba, și să se care cu enduro și atv-uri, și să călărească, acoperă nevoile fiecăruia”, a explicat Simina Kovacs, din partea Enduromania.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetiengleza.ro

  2. kristina says:

    Oferta împrumut fara nici o taxa în avan

    Doriti sa introduceti de credit din impas pour ce cauza

    Banci par lor dumneavoastra respingere a înregistrarilor de cerere de credite care doriti sa de credit pentru beneficierea de punerea în aplicare pentru proiectele dumneavoastra; Activitatile dumneavoastra; Constructie de case dumneavoastra; Inchiriere apartament casa OU; Cumpara casa Etc… Au am care pot acorda un capital considerabil de €1000…… 10.000 € €7,500,000 a tuturor persoane care sunt în nevoie financiare persoane OU au dorinta Pret dans de mandat. . Atunci când în Tauxe de interes, inclusiv Entre-Orient 1,4% 2.20% în functie de munte solicitant sa ou mai multe informatii informatii suplimentare Email: osmankristina@gmail.com