40 de milioane de euro pentru turism continuu

Așa cum au precizat și în trecut oficialii de la Consiliul Județean, turismul din zona montantă urmează să fie resuscitat pe bani serioși prin Programul Operațional Regional.

Studiul de prefezabilitate este aproape gata, astfel că la Palatul Administrativ va fi prezentat în detaliu. Șeful executivului de la județ mizează pe o dezvoltare compactă a turismului, de-a lungul întregului an, și nu doar în sezonul rece, așa cum se întâmplă acum.

„Pe 8 mai, la ora 12.00, vom lansa proiectul care va avea finanțare pe POR, Semenicul, 12 luni de turism pe an. E studiul de prefezabilitate pentru acest proiect mare. Vom vedea cât va costa el, cu finanțare pe Programul Operațional Regional, care începe din această toamnă. Va fi un program de 40 de milioane de euro, care va pune în valoare potențialul turistic al Semenicului pe parcursul unui an întreg, nu numai varianta montană cu care am fost obișnuiți, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

1000x100 casa brutarului

Acesta cunoaște situația financiară a zonei montane, inclusiv faptul că ruinele lui Gruia Stoica distrug peisajul. Tocmai din acest motiv, proiectul care urmează să obțină finanțare este scris de forul județean, care a mai obținut finanțare în trecut și pentru reabilitarea drumului Văliug-Slatina Timiș, șosea la care lucrările se apropie de final. Astfel că, pe lângă infrastructură, administrația județeană urmează să preia și atribuțiile mediului privat pentru un turism adecvat și la înălțime pe Muntele Semenic.

CITEȘTE ȘI: Vezi ce a spus Frunzăverde despre Gruia Stoica!