Intervenție montană cu elicopter SMURD în munții Banatului! Baza de aviație de la Caransebeș se dotează

Elicopterul SMURD, anunțat de senatorul Marcel Vela, pe vremea când a ocupat funcția de ministru de interne, la un eveniment desfășurat pe Aeroportul Caransebeș ajunge în județul Caraș-Severin.

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat la sediul Inspectoratului General de Aviație că serviciul SMURD va avea trei elicoptere noi în dotare, cu trei baze: una în baza Caraș-Severin, una în Suceava și una în Sibiu.

Viziunea proiectului de anvergură început în 2020 are trei componente: o componentă terestră unde Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să se modernizeze cu echipamente pentru diferite tipuri de intervenții, o componentă maritimă și este în curs de licitație achiziția unei nave multi rol pentru Marea Neagră și trei nave pentru zona fluvială și Delta Dunării și este componenta aviatică, pe segmentul de elicoptere ușoare sunt 6 contractate, din care trei au sosit astăzi. Rolul lor va fi, în principal, crearea a trei baze noi pentru intervenție montană. Vor fi baze care sunt în apropierea zonelor montane: una în zona Caransebeș, Caraș-Severin, una în zona Brașov – Sibiu și una în zona Suceava. Și vom deschide aceste baze din acest an. Al doilea segment este achiziția de elicoptere medii grele pentru înlocuirea celor pe care deja le avem de foarte mult timp și nu mai fac față. Aici licitația este foarte avansată. Și mai este o componentă cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene achiziția a două avioane de transport pacienți, fiecare cu capacitatea de transport a 3 pacienți unde licitația va începe acum”, a menționat Raed Arafat.

leader board 728 x 90 px

Șeful DSU a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului, colegilor săi de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de la Inspectoratul General de Aviație, medicilor de la Floreasca, pentru promptitudinea de care au dat dovadă la dotarea aeronavelor.

„Suntem într-o evaluare importantă pentru România de a achiziționa 6 elicoptere în prima fază, dintre care unul cu siguranță va fi alocat Caransebeșului cu tot ceea ce ține de echipaj. Eu îmi doresc să realizăm mai mult la Unitatea de Aviație, care are o disponibilitate și o oportunitate extraordinară, prin tot ceea ce ține de infrastructură”, a menționat, în 6 noiembrie Marcel Vela, prezent la evenimentul în care oficial Ministerul de Interne a preluat un hangar de la Consiliul Județean Caraș-Severin, doar ca și documentație, care a fost finalizată, pentru că demersurile au fost începute mult mai devreme.

După ce procedurile au fost încheiate Ministerul de Interne a demarat lucrări de reparații la hangar și de modernizare a infrastructurii Unității de Aviație, a mai spus senatorul caransebeșean Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

După 7 ani de la înființare, Unitatea Specială de Aviație din Caransebeș începe modernizarea! Primul pas, un elicopter