După 7 ani de la înființare, Unitatea Specială de Aviație din Caransebeș începe modernizarea! Primul pas, un elicopter

Ministrul Afacerilor Interne a participat astăzi la aniversarea celor 7 ani ai Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș din cadrul IGAV, o unitate care s-a născut pe vremea când Marcel Vela era primarul municipiului.

În prezența reprezentanților MAI și a oficialităților din zona de vest a țării, Marcel Vela a vorbit peste nașterea acestei unități, care acum a ajuns să aibă 25 de angajați și speră că va primi un elicopter cât mai curând:

Este o unitate care s-a născut extrem de greu, eu ca primar la vremea respectivă am început demersurile și din dorința de a avea un elicopter SMURD, pe care-l obținusem prin 2008, dar a fost transferat la Arad. În acel context am mers mai departe, dacă nu ar reușit cu elicopterul și aflând de intenția de a se organiza o unitate de aviație fie la Târgu Jiu, fie la Caransebeș pentru zona alpină din Banat, am reușit prin eforturi proprii de la bugetul local să investim în clădirea pe care am preluat-o de la fosta unitate de aviație de elicoptere. Am profitat de oportunitate și am primit de la Consiliul Județean un hangar și prin efortul conjugat s-a născut în urmă cu 7 ani unitatea aceasta specială”, spune ministrul de interne Marcel Vela.

leader board 728 x 90 px

Actele nu au fost finalizate din 2016, până în 2020 pentru acel hangar, iar acum Ministerul de Interne a preluat oficial spațiul și demarează lucrări de reparații la hangar și modernizarea infrastructurii Unității de Aviație, spune Marcel Vela.

Poate cel mai important suntem într-o evaluare importantă pentru România de achiziționa 6 elicoptere în prima fază, dintre care unul cu siguranță va fi alocat Caransebeșului cu tot ceea ce ține de echipaj. Eu ca ministru care este din această zonă, îmi doresc să realizăm mai mult pe acest loc, care are o disponibilitate și o oportunitate extraordinară, prin tot ceea ce ține de infrastructură și sici mă refer la faptul că avem un bloc al Jandarmeriei care poate fi transferat la Aviație și acolo putem face un centru de pregătire pentru piloții de la IGAV, Jandarmeria putând fi relocată în alte spații care există la ora actuală ca și alternativă”, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela.

La acțiune a fost prezent și primul comandor al unității de aviație, Andrei Andreiaș, dar și generalul de aviație Dorel Grădinaru care a pus umărul la înființarea unității de la Caransebeș, una dintre cele 5 unități teritoriale al Inspectoratului General de Aviație, precum și noul comandant al Unității, din luna iulie a acestui an, Ciprian Rusu.

Organizatorii manifestării au acordat plachete aniversare oamenilor care au contribuit la înființarea Unității de Aviație printre care generalul Dorel Grădinaru fost șef al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne, în prezent manager al Aeroportului Internațional din Timișoara și Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.