Avertisment pentru PNL! Chiar și atunci când Vela și Frunzăverde și-au dat mâna, PSD a avut trei parlamentari!

PSD Caraș-Severin și-a prezentat astăzi, în debutul campaniei electorale, candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, ocazie cu care a și lansat o provocare contracandidaților liberali: să accepte o confruntare în proiecte și programe!

Silviu Hurduzeu și Marius Damian sunt social-democrații cărășeni care caută să acceadă în Camera Deputaților, în timp ce, după cinci mandate de deputat, Ion Mocioalcă țintește acum un loc în plenul Senatului. Totodată lansează și un avertisment la adresa liberalilor, care își fac calcule mult prea optimiste, de patru și chiar cinci locuri în Parlament.

„În perioada următoare vom prezentă programul Partidului Social Democrat pentru, oferta noastră pregătită pentru nevoile sociale ale cetățenilor din România. Sunt și măsuri pentru revitalizarea economiei, pentru încurajarea investitorilor și a micilor întreprinzători, pentru că, în această perioadă, segmentul HORECA a avut foarte mult de suferit, Guvernul nereușind să ofere soluții acceptabile. Sunt foarte multe firme din acest domeniu care riscă să intre în faliment. Vom prezenta oferta socială, oferta în domeniul sănătății, oferta pe domeniul micilor și marilor întreprinzători exact așa cum am făcut-o și în 2016, când am câștigat alegerile cu programul pe care Partidul Social Democrat l-a avut și l-a prezentat cetățenilor”, a declarat președintele Hurduzeu, cel care deschide lista PSD pentru Camera Deputaților.

Silviu Hurduzeu n-a ratat nici ocazia de a lovi în actuala guvernare liberală și în președintele Klaus Iohannis, care se încăpățânează să organizeze alegeri în ciuda evoluției îngrijorătoare a pandemiei COVID-19 în România. „Acest Guvern este complet depășit în acest moment, măsurile pe care le ia și le va lua nu vor reuși să oprească evoluția pandemiei. Din acest motiv, cu toții vom avea de suferit. Dacă la debutul pandemiei Klaus Iohannis spunea că nu va sacrifica sănătatea populației pentru a face alegeri, acum nimic nu mai contează, nu mai ține cont de pericolul real de îmbolnăvire a populației”, acuză social-democratul.

Revenit în PSD, Ion Mocioalcă spune că a ajuns la o vârstă la care i-ar sta mai bine în Senat decât în Camera Deputaților, acolo unde a petrecut 20 de ani. „Nu am candidat niciodată pe lista altui partid decât PSD. Aproape toate bătăliile electorale le-am dus cu dreapta politică a județului și, de cele mai multe ori, am și câștigat. Dacă chiar nu am câștigat la impresia artistică, tot am făcut cât făcea PNL. Chiar și atunci când s-au strâns laolaltă Sorin Frunzăverde și Marcel Vela, făceam cam cât făceau ei împreună, doi deputați și un senator. Au fost și cazuri când am bătut și recordurile înregistrate de un partid politic, când PSD a avut trei deputați și un senator. Eu sunt curios dacă această performanță politică se va mai repeta”, a spus Mocioalcă pe un ton foarte optimist în startul campaniei electorale.

Rezultatul mai puțin mulțumitor de la alegerile locale, dă de înțeles, Ion Mocioalcă, e deja istorie, astăzi începând o nouă competiție în care PSD nu intră în niciun caz cu șansa a doua: „Ce știu să fac mai bine e să mă bat cu PNL în județ. Nu o să rămânem numai la o confruntare pe proiecte și programe, ci o să îi tragem de mânecă pe cei care conduc acum destinele României și ale județului Caraș-Severin”.

Marius Damian e unul dintre cei mai vechi social-democrați din Caraș-Severin, dar are în spate și o vastă experiență în administrația publică. Tocmai din acest motiv și insistă foarte mult pe sprijinul pe care intenționează să-l acorde primarilor din Caraș-Severin la București, din postura de parlamentar. „PSD a avut tot timpul trei parlamentari de Caraș-Severin, îi respectăm pe toți ceilalți contracandidați, dar principalul nostru adversar rămâne PNL. Probabil că proasta guvernare de astăzi ne ajută foarte mult, dar eu sper ca oamenii să ne voteze în număr mare pentru programul pe care noi l-am pregătit și care cuprinde măsuri pentru toate categoriile sociale și domeniile de activitate. Am vorbit cu mulți patroni de firme, au probleme mari, sunt în pragul falimentului și nu-și mai doresc o guvernare liberală”, a declarat Marius Damian, al doilea pretendent social-democrat pentru Camera Deputaților.