Sorin Grindeanu, despre negocierile dintre USR PLUS și PNL la nivel local: „Sunt ca niște copii cu găletușele care se joacă în nisip”

Fostul premier Sorin Grindeanu cataloghează sincopele din negocierile pe care le poartă cei de la USR PLUS cu liberalii, în Timiș, pentru formarea de majorități după alegerile locale drept o „joacă de copii în nisip”.

„Și-au dat arama pe față și PNL, și USR. Asta e «iubirea» dintre ei. E treaba lor, dar mai grav când ne ating interesele. Sunt ca niște copii cu găletușe care se joacă în nisip. A aruncat unul cu pumnul de nisip, s-au supărat, își iau jucăriile și merg fiecare la păturica mămicii să se plângă. Facem apel la ei, din rolul de opozanți, să se trezească la realitate, să constituie majoritățile și să gestioneze problemele Timișoarei și Timișului rapid. Timișorenii nu i-au votat să se comporte în acest mod”, a spus Sorin Grindeanu.

La mijlocul acestei săptămâni, Dominic Fritz a afirmat că Ruben Lațcău (USR) va fi unul dintre cei doi viceprimari ai Timișoarei. Noul consiliu va vota viitorii viceprimari abia după ce Radu Țoancă (PSD) și Cosmin Tabără (PNL) vor depune jurământul pentru învestirea în funcție. La județ, consilierii se vor reuni în prima ședință în 10 noiembrie, iar pe ordinea de zi nu figurează alegerea celor doi vicepreședinți.

CITEȘTE ȘI: Negocierile PNL-USR PLUS în Timiș, în sferturile de finală. Viceprimarii Timișoarei ar putea fi votați la sfârșitul săptămânii