Interlopul din Clisură, locotenentul „Stăpânului Timișoarei”, condamnat la pușcărie!

Stelian Mocanu, cunoscut drept unul dintre băieții răi din Moldova Nouă, a fost condamnat în primă instanță în dosarul lui Sorin Udrea, cel supranumit „Stăpânul Timișoarei”, procurorii DIICOT considerându-l pe acesta liderul lumii interlope de pe Bega!

 

Tribunalul Timiş a dat sentinţa în dosarul grupării de crimă organizată condusă de Sorin Udrea, în care au fost judecați nu mai puțin de 18 inculpaţi. Cei mai mulți dintre aceștia s-au ales cu condamnări, dar au fost și sentințe de achitare în cazul unora dintre ei. Sorin Udrea a fost găsit vinovat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, șantaj, operațiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice și a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare. Stelian Mocanu, zis „Steli”, unul dintre locotenenții lui Udrea, a răspuns în fața legii pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată şi la contrabandă şi şantaj. Interlopul din Moldova Nouă a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

În vara lui 2013, acesta a fost luat pe sus de mascați din locuința sa din Moldova Nouă după ce au apărut informații cu privire la implicarea sa în scandalul violent dintr-un local din Timişoara, în urma căruia Tudor Stoiţi, un alt personaj controversat, a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. În același dosar a fost investigată și o tâlhărie în stil mafiot comisă la Oravița. Udrea a comentat sentința instanței timișorene pentru sursadevest.ro: „Am avut parte de cea mai mare mascaradă a vieții mele. Am fost condamnat pe presupuneri și frânturi din convorbiri telefonice. Eu credeam că judecătorii te condamnă pe dovezi clare, plângeri și mărturii. La dosarul meu nu există așa ceva. Dacă nu era scandalul ală de la Județean, nu era niciun dosar. Niște oameni din justiția asta oarbă au vrut să își facă un nume pe spatele nostru. Cine dracu a mai auzit de tâlhărie fără victimă? S-o fi tâlhărit singur. Eu nu am nicio problemă să mă duc la pușcărie, acum îmi fac bagajul și mă duc, dar vreau să fac pușcărie pe fapte dovedite, nu pe presupuneri, și răspund doar pentru ceea ce am făcut eu, nu ceea ce au făcut alții”.

Sentința Tribunalului Timiș nu e definitivă, poate fi apelată, lucru pe care inculpații condamnați au anunțat că îl vor și face.

Comments

  1. Cetățeanul says:

    Ce moacă de bețiv are…