Interes pentru salvarea de vieţi. Locuitorii din Moldova Nouă, implicaţi în campania de donare de sânge

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Prima campanie de donare de sânge din acest an, în orașul de la malul Dunării, a fost un real succes, donatorii înțelegând cât de important este gestul lor pentru viața celor aflați în impas.

Bisericile ortodoxe din Moldova Nouă, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, au demarat, astăzi, 26 februarie, prima campanie umanitară de donare de sânge din acest an, în Cadrul Policlinicii Spitalului Orășenesc Moldova Nouă. Despre cum au decurs lucrurile, dar și cât de receptivi au fost oamenii în cadrul acestui demers, directorul CTS Reșița, dr. Rodica Neaga, a explicat pentru expressdebanat.ro:

„Nu este prima oară când demersului nostru se alătură Biserica Ortodoxă Română. De ani de zile colaborăm foarte bine cu bisericile, respectiv cu Episcopia Caransebeșului care ne susține foarte mult în această activitate de donare de sânge. Ne bucurăm că ne-am deplasat la Moldova Nouă pentru o nouă colecție de sânge în vederea creșterii stocului existent la nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină”.

Dintre cele 40 de persoane care au răspuns pozitiv campaniei de donare de sânge, doar patru donatori au fost respinși din diferite motive medicale: hipertensiune arterială, hipotensiune arterială, astm bronșic etc.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

„Astăzi au donat cei cu grupa 0 (I) pozitiv, A ( II) pozitiv, dar au fost și donatori de sânge cu Rh negativ. Suntem destul de mulțumiți. Orice pungă este extrem de prețioasă. Dintr-o pungă obținem două sau trei produse. Nevoia de sânge pentru spitale este din ce în ce mai mare pentru că numărul de îmbolnăviri este în creștere”, a mai adăugat dr. Neaga.

Ținând cont că această campanie umanitară a beneficiat de implicarea bisericilor din zonă, preotul, Ion Nedelcu, care își desfășoară activitatea în cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, a ținut să detalieze: „Biserica a sprijinit și încurajat întotdeauna astfel de acțiuni și putem spune că succesul de astăzi se datorează conștientizării credincioșilor pe parcursul mai multor ani. Credincioșii au conștientizat cât este de important să-ți ajuți semenii, nu doar printr-o activitate socială, dăruind câte ceva, ci implicându-te și pe planul acesta medical în care cunoaștem că situația la nivelul județului nostru, dar și cea la nivel de țară este destul de critică. Sunt atâția semeni de-ai noștri care depind de acele câteva grame de sânge pe care le putem dona. Astăzi au fost prezenți o parte din tinerii de la centrele de tineret ale bisericilor, cei care sunt majori, credincioșii, dar și reprezentanți ai societăților comerciale din oraș, cei care mereu răspund pozitiv la astfel de campanii”.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/