Inspector de la ITM Caraș-Severin, trimis în judecată pentru luare de mită

promovare online Timisoara Casa Auto

Angajatul Inspectoratului Teritorial de Muncă ar fi pretins de la reprezentantul unei firme din Bocșa bani și motorină pentru a nu-i aplica o amendă. Mai mult, s-a folosit de numele șefului său pentru rezolvarea problemei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin l-a trimis în judecată pe inculpatul D.M.L.C., în calitate de inspector, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Caraș-Severin, Serviciul de Sănătate și Securitate în Muncă, pentru infracțiunea de luare de mită, trafic de influenţă. Rechizitoriul a fost întocmit de procurori din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi a fost avizat de prim-procurorul Laura Gabriela Iancu.

În zilele de 02.12.2019, 05.12.2019 și 06.12.2019, inculpatul a pretins foloase necuvenite de la denunțătoarea D.M., asociat în cadrul SC E.C. SRL Bocşa, pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu constând în aplicarea unei amenzi contravenționale denunţătoarei D.M., foloase pe care le-a primit la data de 02.12.2019 și respectiv 11.12.2019, ( 100 euro, 500 lei, 20 litri motorină), în contextul descris invocând faptul că suma de 100 euro o va remite șefului său, astfel încât acesta să favorizeze neaplicarea sancțiunii. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

promovare banner maxagro

 

 

publicitate tmc 640