Nu există niciun cetățean român cu coronavirus până acum. Măsurile preventive trebuie luate

Se întorc românii acasă din Italia de frica coronavirus, însă până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, în țară 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la coronavirus.

De asemenea, tot în ultimele 24 de ore, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș s-au prezentat 9 persoane din cele 24 înregistrate la nivel județean, majoritatea venite acasă prin vama Nădalc din Provincia Lombardia, dar și din Roma. Cei nouă români, printre care și un copil de 3 ani, au fost luați în evidență în izolatorul amenajat la parterul unității medicale și au fost transportați la domiciliu în Maciova, Caransebeș și Teregova, spre a se institui măsura de izolare, ne-a precizat managerul spitalului Adrian Cican.

Oamenii au venit în urmă cu câteva zile din Italia, dar acum cu toate aceste informații pe media s-au speriat și au venit să se asigure că sunt sănătoși. Ei nu prezintă simtome și au fost transportați la domiciliu cu Ambulanța. Doar dacă vor prezenta simtomele de COVID – 19, vor fi transportați la institutele recomandate de către Ministerul Sănătății pentru probe de sânge, până atunci nu.”, ne-a precizat Adrian Cican.

Managerul Spitalului din Caransebeș mai spune că astăzi s-a amenajat și al doilea spațiu ca și izolator cu coridor separat și intrare separată de Compartimentul de Primiri Urgențe, iar vizitele aparținătorilor au fost restricționate.