Insula Ostrov se transformă în paradis. Sudul județului, atracție cu pontoane și trasee turistice!

Administrația locală, alături de OMV, a derulat un proiect important care a vizat unul dintre cele mai frumoase locuri care aparțin de orașul Moldova Nouă.

Deși valoarea acestuia n-a fost una extrem de mare, suma de bani a fost suficientă pentru amenajarea zonei turistice. Astfel, de acum înainte, atât turiștii, cât și locuitorii pot apela la plimbări lungi cu barca, după care să se bucure de frumusețea și de sălbăticia naturii. Foarte mult nu s-a putut interveni prin construcții, pentru că Insula Ostrov este protejată de lege, însă ecologizarea, amplasarea mobilierului urban, a panourilor de informare sau amenajarea de trasee turistice sunt suficiente pentru moment, în așa fel încât oamenii să se poată bucura de frumoasele împrejurimi.

IMG_20150622_142643

„Cum era firesc să începem acolo, totul a debutat cu o acțiune de ecologizare la care au participat elevii Liceului Tehnologic Clisura Dunării. A fost destul de mult de lucru și tocmai din acest motiv au pus umărul la treabă și reprezentanții ONG-ului Dunărea, condus de Corneliu Martin. Eu spun că s-a făcut o treabă bună acolo și nu ne vom opri aici, a declarat primarul Matei Lupu.

Plus de valoare turismului

Pe viitor, acesta are în plan amenajarea unui ponton în apropierea insulei, dar și a unuia în apropierea falezei proaspăt amenajate. Legătura dintre cele două va fi asigurată cu bărci, iar acest lucru nu va face decât să aducă un plus de valoare turismului local.

IMG_20150622_154036

„Sunt sigur că odată ce amenajăm și aceste pontoane lucrurile se vor schimba cu totul. Investiția nu este foarte mare, dar avem nevoie de bani, iar momentan suntem angrenați în multe proiecte cărora trebuie să le asigurăm cofinanțarea, a adăugat edilul-șef.

Comments

  1. ivan says:

    e frumos dar cum suntem si obisnuiti sarim peste unele etape,de exemplu despagubirile sau retrocedarile,si dupa acea restul turism,industrializare,parcuri ecologice etc

  2. Cojocariu says:

    Doamne, cate minciuni electorale! Ce vrajeli! Nu credeti oameni buni , povestile astea se spun de peste 10 ani si nu se intampla nimic!