UPDATE. VIDEO/FOTO. Cinci persoane reținute pentru trafic de droguri. DIICOT le vrea după gratii!

Amplele percheziții derulate ieri în Caraș-Severin s-au soldat cu reținerea a cinci tineri din Reșița și Caransebeș. Toți aceștia ajung în scurt timp în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

În ciuda descinderilor în cascadă și a monitorizării stricte a fenomenului de pe piața din Caraș-Severin, traficul și consumul de droguri încă există. Așadar, periodic, ofițerii DIICOT au treabă la acest capitol.

Potrivit unor surse judiciare, drogurile vizate de acțiune au fost etnobotanicele, extrem de periculoase pentru viața și sănătatea celor care le consumă. Prin urmare, judecătorii vor decide astăzi dacă cei cinci tineri care ajung în fața instanței sunt sau nu sunt un pericol social. Aceștia sunt atât din Reșița, cât și din Caransebeș.

Reamintim că anul trecut 2 persoane și-au pierdut viața în mod suspect în municipiu, prezumându-se faptul că substanțele etnobotanice pe care le-au consumat au fost letale.

UPDATE 1 – Primele precizări oficiale
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare specializată în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. „La data de 24 iunie 2015, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu sprijinul BCCO Timişoara, IPJ Caraş-Severin, IJJ Caraş-Severin și DIPI au efectuat 13 percheziţii domiciliare, pe raza județului Caraş-Severin, la membrii unui grup infracțional organizat specializat în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 50 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi mai multe mijloace de probă”, a declarat Ancuța Chețan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, iar împotriva a cinci dintre persoanele bănuite a fost dispusă, prin ordonanţă, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anilor 2014 – 2015, membrii grupului infracțional organizat ar fi comercializat, pe raza județului Caraş-Severin, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care le-ar fi procurat direct, prin intermediul internetului.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, în formă continuată.