72.000 de euro, suportați de firma daneză. Drona pierdută, înlocuită cu una nouă!

Haosul creat de rătăcirea dronei în râul Timiș a fost îndreptat! Asta, după ce firma daneză a decis să o înlocuiască pentru că performantul aparat era încă în garanție.

Drona pierdută în timpul unui exercițiu de salvare a unei vieți omenești pe timp de noapte la Caransebeș va fi înlocuită. Firma daneză va acorda un alt aparat, întrucât drona era în garanție. Proiectul derulat de Primăria Caransebeș și Ministerul de Interne al Republicii Serbia se apropie de final.

De aceea, urmează etapele de final prin care se vor înmatricula și asigura cele trei aparate, se va institui un centru zonal de supraveghere și intervenție în cazul situațiilor de urgență și interconectarea aparaturii cu cea a partenerilor sârbi. Potrivit viceprimarului municipiului, Filip Strejariu, proiectul „Managementul comun al situațiilor de urgență în zona transfrontalieră Caransebeș – Juzno Banatski” este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de municipalitate.

„Urmează să înmatriculăm cele 3 drone la Autoritatea Aeronautică Civilă și să le asigurăm la o societate de profil, pentru a preveni eventuale probleme ce pot apărea în timpul manipulării, așa cum s-a întâmplat în luna martie. Împreună cu firma furnizoare de la București și cu producătorul danez continuăm pregătirea unor noi piloți de drone și formarea unui centru zonal de supraveghere, prin angajarea a 2-3 persoane care se vor ocupa în permanență de simulări, prognoze și eventuale intervenții în situații de urgență”, a declarat viceprimarul Filip Strejariu.

Valoarea proiectului este de 2,4 milioane de euro, 1,2 milioane revenindu-i municipiului de pe Timiș și Sebeș.

FOTO: observatorulph.ro

Comments

  1. GOGU says:

    Ati nebunit dracului,tot orasul e spart,ati asfaltat pe Calea Severinului dupa care care taiati asfaltul,plantati flori si gazon prin praful gros de nu te vezi la 5 metri,chemati de Dr.Jura sa-l consulte pe VELA MARCEL baiatul nu mai e pe treaba lui.