Recomandare de weekend: „Trebuie să ținem cont de capriciile vremii!”

Muntele este un prieten bun pe timp de vară pentru turiști. Căldura scoate, mai ales la sfârșit de săptămână, cărășenii din case pentru o zi pe muntele Semenic sau Muntele Mic și Țarcu.

Este bine de știut însă că muntele poate să fie și dușman, dacă nu cunoaștem câteva elemente de bază pentru a urca și străbate pe cărări montane. În sprijinul turiştilor, iubitori de mişcare în natură, dornici să parcurgă crestele munţilor, să trăiască emoţiile, admirând această frumuseţe aparte, sub toate aspectele ei, care se numeşte „frumuseţea naturii”, vine salvamontistul Tiberiu Felber.

Și pe timp de vară trebuie să știm că muntele este blând, dar și capricios. Înainte de a pleca în excursie trebuie să ținem cont de capriciile vremii. Se întâmplă în ultima vreme  ca și cei care cunosc muntele să se rătăcească. Sunt oameni de munte care pleacă după ciuperci, după muguri de pin și ajung să sune la 112 că nu mai știu unde se află. Nu este bine de plecat singuri pe munte. Cei care aleg o excursie trebuie să aibă și haine mai groase cu ei și întotdeauna bocanci. E bine să-i anunțe pe cei apropiați, să cunoască data de întoarcere, pentru ca dacă nu se întorc la data anunțată și nu răspund la telefoane să fie anunțați salvamontiștii să-i caute. Traseul este important și timpul pe care vrea să-l parcurgă. Am avut cazuri în tot județul de persoane dispărute pe munte. S-au încheiat cu bine acestea!”, ne-a precizat Tiberiu Felber, unul dintre cei mai experimentați salvamontiști din Caransebeș.