Concurs de inteligență cu maeștri internaționali!

Cupa de Vest pe echipe, la șah, este prima competiție după ani de zile organizată de către Asociația Județeană de Șah în Patria Gugulanilor.

Și-a adus contribuția, prin alocarea fondului de premiere de peste 2.000 de lei, Primăria Municipiului Caransebeș. „Au participat aproape 50 de concurenți împărțiți pe echipe, câte patru în fiecare formație, care au avut ca timp de gândire câte 15 minute”, ne-a menționat secretarul Asociației Județene de Șah, Mihai Bolintiș. Cupa de Vest a fost câștigată de „Timișoara Maeștri” prin Maestrul Internațional Dragomirescu Robin, Maestrul Internațional Alin Ardeleanu, Maestrul FIDE Călin Dragomirescu și marea Maestră Internațională Angela Dragomirescu.

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Medicina Timișoara. Echipa Caransebeșului a avut o evoluție semnificativă în componența: maestrul FIDE Simion Suciu, candidat maestru Alexandru Tunaru, categoria I Irimia Horia, candidată de maestru Daniela Muselin – Văcaru – fosta campioana de junioare a României în 1990 și participantă la Mondialele din 1990 din Singapore.

„Avem echipe de Super Ligă și de Divizia A și este firesc ca ele să dețină titlurile la această primă ediție. A fost un concurs open general, echipele s-au întrecut indiferent de vârstă sau forță de joc. La final s-a realizat un clasament general în funcție de coeficientul valoric. Această competiție își dorește nu doar să reînscrie Caransebeșul pe harta șahistă a țării, dar și să revigoreze activitatea din oraș care a fost la cote foarte înalte în anii 80. Ne gândim la capacitarea vechilor combatanți de vârsta a treia, dar și la inițierea unor cursuri de formare în șah la Casa de Cultură George Suru”, a menționat secretarul asociației județene, Mihai Bolintiș.