Instrumentele de măsură – soluții moderne, indispensabile pentru măsurători precise

imstrument de masura
1000x100 resita 02

Instrumentele de măsurare sunt esențiale la locul de muncă, atât în laboratoare, cât și în uz industrial. Gama largă a instrumentelor de măsură include zeci de instrumente variate. Acestea sunt special concepute pentru a oferi profesioniștilor și companiilor precum tehnicieni, ingineri, personal de laborator, companii și diferite entități soluții de măsurare în domeniul lor de activitate.

Cum funcționează instrumentele de măsură?

publicitate online in ziar Express de Banat

Fiecare instrument de măsură este potrivit pentru un anumit tip de măsurătoare. Scopul principal al acestuia constă în obținerea unui rezultat precis. De regulă, instrumentele de măsură sunt formate dintr-un senzor de măsurare și un afișaj.

Un instrument de măsură se utilizează pentru măsurarea calității diferiților parametrii din spectrul fizic, electric și chimic. Pentru fiecare instrument de măsură, unitatea de măsurare este definită și adoptată prin lege.

În funcție de industria în care activați, dar și de nevoile personale, alegeți instrumente de masura care să vă îndeplinească toate nevoile și cerințele.

Când aveți nevoie de instrumente de măsurare?

Instrumentele de măsurare reprezintă un dispozitiv pentru măsurarea unei mărimi fizice. Dacă aveți nevoie să obțineți rezultate precise, este necesar să utilizați instrumente de masura profesionale. Acestea au fost create special pentru a facilita măsurătorile, atât în teren, cât și în laborator.

publicitate tmc 640

Un instrument de măsurare este construit având diferite dimensiuni și setări, pe care ochiul liber nu le poate estimata. În condițiile măsurării tensiunii curentului electric, presiunii, observării semnalelor de tensiune electrică cu variații, înregistrarea cantității de energie, veți avea nevoie de utilizarea unor instrumente de măsură compatibile.

În industria mecanică, termică, electrică, optică sau auto, dar și în multe altele, aceste instrumente sunt absolut necesare.

Tipuri comune instrumente de măsurare

De la înălțime și adâncime, până la lățime și lățime, energie, defecte ascunse, există un instrument de măsurare pentru aproape orice. Printre cele mai comune instrumente de măsurare, regăsim:
• Multimetre analogice și digitale portabile, fixe, seturi;
• Contoare de înaltă tensiune, temperatură, software;
• Testere și contoare pentru industria electrică: indicatoare secvență fază, de rezistență a izolațiilor, împământare, detectoare de metal și cabluri;
• Contoare pentru condițiile de mediu: de temperatură, condițiile de mediu, camere cu infraroșu, manometre, contoare de gaz, luxmetri, tahometre, vibrometre;
• Camere de inspecție și boroscoape;
• Contoare pentru service-uri auto;
• Contoare de panou;
• Instrumente de laborator;
• Osciloscoape și scopometre.

Dacă vă doriți o muncă precisă, alegeți instrumente de măsurare de primă clasă. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

publicitate Timisoara banner maxagro