Reșița prinde culoare prin petale! Festivalul Spring Time adună iubitorii de flori și frumos în Centrul Civic

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Centrul Civic al Reșiței este „invadat” de flori! Primăria și Consiliul Local au  organizat festivalul Spring Time cu ocazia împlinirii a 250 de ani de istorie a industriei orașului.

Prima zi de Spring Time a strâns mulți reșițeni care au ales să facă o plimbare de sâmbătă printre petale colorate. Piesa centrală de atracție, locomotiva, a devenit locul preferat al fotografilor și al cuplurilor de toate vârstele. În schimb, copiii au avut ocazia să „conducă” locomotivele din lemn, dar și să se odihnească pe scaunele împodobite cu aranjamente florale după o tură de joacă. „Pentru că anul acesta celebrăm industria reșițeană, tema aleasă pentru prima ediție a expoziției este ”250 de ani de foc nestins”. Cu această ocazie, centrul va fi decorat cu aranjamente florale ce reprezintă emblematicele furnale inaugurate în anul 1771 și alte elemente esențiale pentru industria reșițeană”, transmit organizatorii.

Reșițenii pasionați de flori pot să își umple ghivecele sau grădinile cu plante recunoscute la festivalurile din Timișoara. Anais Flower Shop a ajuns pentru prima dată în orașul de pe Bârzava cu florile din producție proprie din localitatea Șag. „Am participat în Timișoara la fiecare expoziție de flori, dar în Reșița este pentru prima dată. Reșițenii pot să achiziționeze răsaduri de flori pentru a fi transplantate în ghiveci. Toate pot fi replantate, inclusiv mușcatele. Avem și ghivece agățătoare care pot fi direct suspendate. Avem begonii, salvie, crăițe, petunii, sporul casei, mușcate pitice, plante antițânțari. Am început afacerea de familie în urmă cu zece ani, de drag. Cu drag, automat vine plăcerea prin muncă”, a povestit Mihaela Szentesi pentru Express de Banat.

promovare banner maxagro

Pe lângă florile pentru ghivece, privitorii pot alege și aranjamente handmade produse de Lotus Flowers. Printre petalele colorate, iepurașii stau în centrul decorului și așteaptă să ureze un Paște fericit persoanelor dragi cărora le vor fi dăruiți. „Eu lucrez foarte mult pe flori naturale, dar ținând cont că se apropie sărbătorile pascale, Floriile și Paștele, am adus și puișori, iepurași și obiecte reprezentative. Produsele handmade reprezintă aranjamente cu flori naturale, flori artificiale, flori din săpun sau aranjamente de Paște. Toate sunt făcute de mine. Am lucrat înainte în domeniu, dar nu cu flori naturale. Florile naturale au fost dintotdeauna fantezia mea și am prin curaj în vremurile astea să îmi fac și eu o afacere cu flori”, ne-a spus Andra Urziceanu.

Târgul de flori este deschis în weekendurile 16-18 și 23-25 aprilie. În timpul săptămânii, diverse evenimente cum ar fi momente muzicale, ateliere de confecționat diverse obiecte, recitaluri sau piese de teatru vor bucura publicul reșițean. Programul complet poate fi consultat pe pagina de Facebook a Spring Time.

 

publicitate tmc 640