UPDATE: ICR trage cortina Festivalului de Jazz de la Gărâna

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cel mai iubit festival de jazz din țară, cunoscut la nivelul întregii Europe şi nu numai, ar putea să rămână fără susținerea Institutului Cultural Român din cauza noii conduceri, care se plânge de banii alocaţi de Guvern.

UPDATE: Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, susține că este primul an când se întâmplă ca datoriile să nu fie achitate de către Institutul Cultural Român: „Este prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație. Nu mi s-au dat motivele pentru care nu au fost plătite datoriile pe anul 2012. Mi s-a spus doar că nu sunt bani și că trebuie să aștept. Din iulie până acum e greu de înțeles de ce nu s-a găsit o soluție”, declară Marius Giura.

După ce bugetul Institutului Cultural Român a fost redus cu 30 la sută de către Guvernul Ponta, şeful acestuia, Andrei Marga, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a hotărât că pe lista evenimentelor culturale la care nu se mai plătesc datoriile se numără și Festivalul de Jazz de la Gărâna.

CITEȘTE ȘI : DE VORBĂ CU…ALEXANDRU ANDRIEȘ

Deși datoriile către organizatorii acestui festival nu au fost plătite în 2012, noua conducere ICR a hotărât că acesta nu va mai face parte din proiectele susținute de instituție, iar datoriile nu vor mai fi nici ele achitate. Zvonurile care s-au conturat în legătură cu această decizie ar fi legate de faptul că Andrei Marga nu dorește să finanțeze un proiect ce era susținut de vechea conducere a institutului, în frunte cu H.R. Patapievici. Conform ziarului Evenimentul Zilei, noua conducere nu acceptă nimic din ce a lăsat H.R. Patapievici, fără să țină cont de renumele și amploarea acestui festival.

promovare banner maxagro Muzeul TM

CITEȘTE ȘI FOTO: JAZZUL FACE ATMOSFERĂ

În cazul în care festivalul nu va mai avea parte de susținerea Institutului Cultural Român, revolta nu va fi doar la nivel local sau național, ci va trece de granițele țării, în condițiile în care manifestarea a adunat cei mai renumiți interpreți de muzică jazz din lume.

CITEȘTE ȘIGRUPUL IORDACHE A DESCHIS FESTIVALUL DE JAZZ

Mâine în expressdebanat.ro: Află dacă festivalul de jazz va mai avea loc anul acesta!

STPT job 1000x200

Comments

  1. cristina says:

    Ar fi interesant să aflăm ce a păstrat Marga pe listele lui şi unde. La fel de interesant ar fi să aflăm părerea celor din fruntea oraşului şi a judeţului în legătura cu asta. Este ruşinos pentru ei dacă renunţă aşa uşor la un festival de o asemenea anvergură. Tot ce ţine de mass-media ar trebui să se implice, să facă valuri, până revine Marga asupra hotărârii sale. Chiar nu ne interesează cât de drag îi e Patapievici (nu că i-ar fi drag cuiva de el)! Vrem festivalul de jazz de la Gărâna înapoi!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/