Grădină zoologică de standarde europene pentru reșițeni, din vara lui 2013

Oficialii Uniunii Europene au militat, imediat după aderarea României la for, pentru închiderea tuturor grădinilor zoologice din țară. Au fost vizate cele care nu au oferit un spațiu corespunzător animalelor. Și parcul de la Reșița a ajuns în pragul desființării.

Prima grădină zoologică din vestul țării, cea de la Reșița, a fost mulți ani subiect de discuție în rândul iubitorilor de animale. Asta pentru că spațiul în care acestea erau obligate să stea zi și noapte nu le oferea confortul de care aveau nevoie. În cei cel mult trei metri pătrați pe care urșii, leii sau tigrii îi aveau la dispoziție, viața le era transformată într-un adevărat calvar, doar pentru deliciul publicului, și așa foarte redus la număr.

Astfel că, la nivelul administrației publice locale a fost nevoie de măsuri urgente. Pe de o parte, municipalitatea a vizat păstrarea animalelor exotice, iar pe de altă parte mărirea spațiului în care acestea trăiesc în captivitate. În acest sens, Primăria Reșița a făcut mai multe demersuri și a depus spre finanțare un proiect la Ministerul Mediului. Lucrările au început în urmă cu aproximativ doi ani, iar deși termenul de finalizare nu s-a respectat din cauza greutății cu care banii de la centru ajungeau la Reșița, acum proiectul este pe terminate. Mai mult decât atât, autoritățile promit că până la vară, reabilitarea și amenajarea Grădinii Zoologice „Ioan Crișan” va fi gata.

„Recepția va avea loc în vară. Lucrarea este gata în proporție de 85 la sută. Mai avem nevoie de 1,1 milioane de lei ca să o finalizăm. Sunt promisiuni că primim toți banii, iar oamenii se vor putea bucura de noul parc”, a declarat pentru Express de Banat  Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.

Comments

  1. bulla says:

    Am intrat in Cartea Recordurilor: suntem singurul SAT cu linii de tranvai (fara tranvai) si cu Gradina Zoologica! Felicitari Domnului Primar! Merita o zona metropolitana, fara centura, fara parcari si doar cu locuri de munca de la buget! URA

  2. Horvi says:

    De accord cu tot insa cu parcarile nu pot sa fiu de accord cu tine ;

  3. gabi says:

    Amice daca Resita e sat tu esti TARAN clar.In primul rand pana sa ajunga sat mai e mult pentru ca are inca cam 65.000 de locuitori.