Atenție, șoferi! Control tehnic la mașini!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Polițiștii rutieri fac front comun cu Registrul Auto Român și ies în stradă pentru verificarea autovehiculelor din punct de vedere tehnic.

De ieri, timp de zece zile, polițiști rutieri efectuează, alături de reprezentanții Registrului Auto Român, control tehnic la autovehicule, cu scopul de a preveni evenimente rutiere grave cauzate de eventualele defecțiuni ale mașinilor.

În cadrul acestor controale vor fi verificate utilizarea și gradul de uzură al cauciucurilor de iarnă, mecanismul de frânare, sistemul de direcție, luminile și cele de altă culoare, cât și certificatele de înmatriculare și inspecția periodică obligatorie.

promovare banner maxagro

Poliția rutieră recomandă tuturor șoferilor să verifice starea vremii înainte să plece la drum, iar pe începători îi sfătuiește să nu conducă distanțe mari cât timp carosabilul este înghețat sau cu zăpadă. De asemenea, pentru a evita amenzile sau, mai grav, accidentele, șoferii sunt sfătuiți să verifice sistemul de frânare, de direcție și de iluminare înainte de a porni pe traseu.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/