De vorbă cu…Alexandru Andrieș

Gărâna-Jazz a strâns în jurul scenei numeroși iubitori ai muzicii jazz, printre care și renumitul cântăreț Alexandru Andrieș. Reporterii Express de Banat au stat de vorbă cu el, despre jazz, folk, despre oamenii din presă și despre noul său album.

În a doua zi a festivalului de la Gărâna, vineri seara, pe scenă a fost invitat Alexandru Andrieș care și-a anunțat lansarea unui nou album, concert de lansare ce va avea loc în toamnă la București. Chiar dacă festivalul era de Jazz, pe principiul„ cine se amseamănă se adună”, astfel și muzica de calitate a interpretului Alexandru Andrieș a trebuit să fie anunțată într-un mediu în care muzica adevărată domina: „Am anunțat chiar la începutul serii lansarea albumului, el a fost scos din fabrică miercuri, pe data de 11 și vineri a ajuns aici. Pentru mine data de 13 e o dată cu noroc, de asta m-am și bucurat că l-am anunțat vineri, 13. Am urcat pe scenă împreună cu domnul Florian Lungu și cu domnul Marius Giura, am anunțat albumul și deja am dat și autografe”, povestește artistul.

Întrebat cum se înțelege cu jazzul, Andrieș a dezvăluit: „E muzica mea preferată, de asta și vin aici la festivalul acesta. E un festival foarte bun și în afară de atmosfera pe care o creează locul acesta special, muzica e de foarte bună calitate”.

Deși de obicei nu acordă prea multe interviuri și nu îi place să stea de vorbă cu presa, lucrul acesta nu este valabil aici, unde, spune Andrieș, oamenii sunt altfel, iar presa nu se compară cu cea din București: „În București oamenii din presă sunt foarte agresivi, și nu au vocabularul necesar ca să te întrebe ceva. Plus de asta, nu acceptă un refuz, dacă nu vreau să stau de vorbă cu ei spun nu și gata, dar tot nu înțeleg cum de nu vreau. Aici însă, oamenii sunt altfel, am mulți prieteni în zonă și chiar sunt altfel decât bucureștenii. Același lucru este valabil și pentru presa din zonă.”

Din păcate artistul nu va ajunge anul acesta la festivalul de muzică folk, ce va avea aceeași locație, Gărâna: „Nu voi veni pentru că data festivalului de aici coincide cu festivalul de la Vama Veche și am promis deja că o să fiu prezent acolo, înainte să mă contacteze cei de aici.” Deși multe dintre melodiile lui pot fi încadrate în genul folk, artistul preferă să nu fie atribuit niciunui gen anume de muzică: „Eu știu că în general lumea îmi pune eticheta de cântăreț de muzică folk, nu știu de ce pentru că nici primul album și nici acesta nu este de muzică folk. Probabil din cauză că la multe concerte apar singur și cânt la chitară și lumea pune astfel de etichete. Am și melodii folk, dar nu pot să spun că sunt un cântăreț doar de muzică folk”.

Printre melodiile lui Alexandru Andrieș, de amintit ar fi piesa „Ce să fac dacă îmi placi”, la videoclipul căreia au participat multe vedete din România, cum ar fi Dan Bittman sau Florin Busuioc. Tot renumită este și piesa „Șeful”, pe care mulți angajați i-o dedică șefului, sau balada „Fiindcă ea nu e aici”, o piesă emoționantă de dragoste.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/