Schimb de experiență româno-belgian la Reșița

Un grup de voluntari din Limburg, Belgia au ajuns în orașul de pe Bârzava, ca să participe, timp de o săptămână, la o serie de acțiuni desfășurate pentru copiii din Caraș-Severin.  

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grupul Local de Tineret Reșița. Tinerii de la ARCUS, împreună cu grupul belgian se întâlnesc în fiecare zi cu copiii, ca să le aducă bună disoziția pe chip.

”Suntem un grup de 15 tineri belgieni, iar scopul vizitei noastre este de a desfășura zile de joacă cu grupurile de voluntari din Reșița și cu copiii români, și de a-i aduna în număr cât mai mare să se distreze împreună cu noi”, ne-a spus una dintre coordonatoarele grupului belgian, Anja Rooyakkers.

O primă acțiune a avut loc în Parcul Cărășana, acolo unde voluntarii s-au distrat împreună cu copiii veniți în parc prin diferite jocuri. ”Tomato – tomato – ketchup” sau ”Peak a boo” au fost doar o parte dintre acestea.

”Peak a boo este un joc destul de simplu. O persoană trebuie să țină, oarecum, ca la Ascunselea, iar ceilalți se ascund. Persoana care ține trebuie să numere 15 secunde, iar apoi trebuie să îi caute pe ceilalți făcând doar trei pași. După ce a ghicit unde se ascund o parte dintre jucători, numără din nou, dar cu o secundă mai puțin. Cine rezistă ascuns cel mai mult câștigă jocul”, explică Cosmin Drăgan, membru al GLT Reșița.

În aceste zile, tinerii belgieni vor vizita și alte orașe din județ pentru a întreprinde activități recreative, împreună cu micuții din acele zone. Anul acesta, este prima oară când are loc acest schimb de experiență, dar proiectul este unul promițător și, cel mai probabil, anul viitor, reșițenii vor fi cei care vor merge în Belgia.