Ofertă slabă pentru șomeri vara

Deși rata șomajului a scăzut în județ, problema este că acest lucru s-a întâmplat numai pe hârtie. Asta pentru că, mulți dintre șomeri au ieșit din plată și din evidențele inspectorilor de muncă. În ce privește oferta de joburi de peste vară, aceasta este deosebit de săracă, cu cel mult 6 posturi scoase la concurs pe săptămână.

Nici în această săptămână, numărul locurilor de muncă pe care le-au scos la concurs firmele, prin oficialii de la AJOFM nu impresionează. Numărul lor este de numai 7, în tot județul. Ca paletă, acestea vizează muncitorii necalificați și asistenții personali, iar un singur post, la Oravița este pentru funcționar administrativ.

Vezi aici lista locurilor de muncă!

ANINA – Asistent personal al persoanei cu handicap grav – 1

CARANSEBES – Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 1, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 3

ORAVIŢA – Funcţionar administrativ – 1

BOZOVICI – Şofer autocamion/maşină de mare tonaj – 1

Partea frumoasă a lucrurilor este că în Clisura Dunării, problema șomajului s-a rezolvat prin deschiderea Fabricii Delphi. Cei peste 600 de angajați ai acesteia provin din toate orașele și comunele din apropierea orașului Moldova-Nouă.