Taberele continuă la Râul Alb

Chiar dacă astăzi se încheie „Tabăra de matematică și nu numai”, în următoarea perioadă sunt organizate și alte tabere, unele solicitate chiar de copii.

Vara aceasta Râul Alb va fi destinația preferată a copiilor iubitori de atmosfera din tabere. Astfel, în acest weekend a avut loc tabăra de matematică împreună cu olimpicii la matematică pe județ, iar în continuare vor urma alte excursii la Râul Alb.

La fel ca și în anii trecuți, în luna august va avea loc tabăra de pictură și desen, cu atelier pentru pictat icoane. Anul acesta, în premieră va fi creat un atelier special de confecționat măști de carnaval, folosite la Veneția: „La cererea copiilor, vom organiza anul acesta un atelier special pentru confecționarea măștilor de la Veneția, acele măști superbe destinate carnavalului”, explică Liliana Dacica, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

De asemenea, anul trecut a fost prima dată când s-a organizat, tot la Râul Alb, tabăra de jurnalism. La această tabără au participat 90 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, care au trecut de testul de înscriere, și anume au avut de redactat un eseu pe o temă dată: „Anul acesta vom organiza ediția a doua a Taberei de Jurnalism, mai mult din solicitarea participanților de anul trecut care mi-au trimis mail și au spus că doresc să revină și anul acesta”, adaugă Liliana Dacica. Tema de final a taberei de jurnalism din prima ediție a fost compunerea unui eseu care să surprindă atmosfera acelor zile de tabără la Râul Alb, unde nu există semnal pentru telefon și nici internet: „Chiar dacă la început copiii au fost supărați că trebuie să se despartă de lumea lor virtuală și de telefonul mobil, la final cu toții au ajuns la concluzia că au fost binevenite acele zile în care au comunicat mai mult între ei, față în față. Drept pentru care doresc cu nerăbdare să revină și anul acesta”.

Astfel că, deși singura locație care să îndeplinească standardele pentru o tabără, deși fără semnal și internet,  Râul Alb este foarte îndrăgit de toți cei care au norocul să ajungă măcar pentru câteva zile aici.

Comments

  1. Ramona says:

    Sunt una din norocoasele care au fost in tabara anul trecut , si ma intrebam daca exista vreo posibilitate sa fiu prezenta alaturi de buna mea prietena Livia ( care de asemeni a fost in tabara anului trecut) si la tabara care se organizeaza anul acesta ….