Camera Agricolă, la târgul european

Anul trecut, instituția cărășeană a fost singura cameră din țară care a participat la Săptămâna Verde de la Berlin, cel mai important târg agricol din Europa.

Camera Agricolă a județului Caraș-Severin a avut o activitate intensă în anul 2012. Cei 14 specialiști agricoli care lucrează au acordat peste 4600 de consultanțe de specialitate directe. Mai mult, instituția cărășeană a fost implicată în mai multe activități de promovare a formelor asociative.

„În afara de aceasta, suntem implicați în promovarea formelor asociative, astfel încât în anul 2012 am reușit performanța de a duce câteva forme asociative la cel mai important târg agricol din Europa, mai exact Săptămâna Verde de la Berlin. Ca o premieră, am fost singura cameră agricolă din țară care a participat la o astfel de manifestare. Acest lucru arată că am avut capacitatea de a-i prezenta pe micii agricultori, de a-i sprijini să își prezinte produsele specifice Banatului Montan în Europa”a declarat  dr. ing. Liviu Munteanu, șef Serviciu Camera Agricolă din  Caraș‐Severin.

Camera Agricolă a județului Caraș-Severin organizează anual târguri, primăvara și toamna, la Răcășdia, Oravița dar și la Caransebeș. Anul 2013 este unul plin de provocări pentru instituție deoarece vor fi înființate noile camere agricole.

Foto: agerpres.ro

banner 1000 x 100 hd