Femeile polițist, în atenția specialiștilor

Peste 100 de femei, angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severi, vor fi intervievate zilele acestea de o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma incidentului din județul Olt când șeful unei secții de poliție a fost înjunghiat de o agentă de poliție pe motivul că acesta ar fi violat-o pe femeie, la nivelul Inspectoratelor de Poliție din țară a început un program de intervievare a femeiilor angajate pentru a stabili climatul relațional de la muncă.

Începând de astăzi, o echipă de specialişti de la I.G.P.R. s-a deplasat în judeţ pentru a purta discuţii cu femeile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, pe baza unui ghid de interviu, pentru a analiza climatul relaţional perceput în cadrul instituţiei. Ghidul de interviu este structurat pe avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în Poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă ”, declară Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De la ofițeri, la agenți de poliție sau personal contractual, toate angajatele de sex feminin din Inspectoratele de Poliție vor purta discuții cu reprezentanții I.G.P.R. În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin sunt angajate în prezent un număr de 102 femei.

banner 970 x 250