Inspectorul școlar general de Timiș: „E de preferat ca părinții profesori să își îndeplinească în principal menirea de dascăl”

Aproape 50.000 de preșcolari și elevi din Timiș vor sta acasă 14 zile, dacă în Timișoara rata de infectare cu COVID-19 va depăși 3 la mia de locuitori. Cursurile se vor desfășura exclusiv online, așa cum prevede încadrarea în scenariul roșu. Astfel, conducerea IȘJ Timiș spune că ar fi de preferat ca profesorii care sunt și părinți să își îndeplinească menirea de dascăli și să fie prezenți la catedre pentru susținerea orelor online.

Profesorii care au, la rândul lor, copii la grădiniță sau școală vor fi nevoiți să ia o decizie împreună cu unitatea de învățământ la care predau vizavi de modalitatea în care vor susține cursurile, în eventualitatea intrării în scenariul roșu. La acel moment, orele față în față vor fi suspendate cel puțin două săptămâni.

„Timișoara adună peste jumătate din populația școlară. Cei mici rămân acasă și cu siguranță sunt mulți profesori care sunt și părinți și trebuie să se găsească o modalitate. Totuși, e de preferat ca părinții profesori să își îndeplinească în principal menirea de dascăl. Rămâne ca fiecare școală sau grădiniță să găsească soluția potrivită pentru profesorii care au copiii acasă. Majoritatea unităților de învățământ din Timișoara sunt pregătite să predea online.”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Peste 50 de elevi din Timiș confirmați cu COVID-19 sunt internați în spital. IȘJ: „Ne apropiem de scenariul roșu, poate chiar la final de săptămână”