Peste 50 de elevi din Timiș confirmați cu COVID-19 sunt internați în spital. IȘJ: „Ne apropiem de scenariul roșu, poate chiar la final de săptămână”

Cifre alarmante sunt comunicate de autorități în ceea ce privește numărul elevilor și dascălilor din Timiș infectați cu coronavirus. Peste 50 de elevi, 9 doar în ultimele 24 de ore, și alți peste 30 de dascăli au ajuns la spital din cauza noului virus. În județ, în 46 de școli și grădinițe cursurile față în față sunt suspendate. 

În urmă cu o săptămână, șase elevi și opt profesori se aflau în spital diagnosticați cu coronavirus. Statistica transmisă miercuri de Inspectoratul Școlar Județean arată că în prezent sunt 51 de elevi și 33 cadre didactice spitalizate în Timiș. Internați sunt și 11 angajați care lucrează în instituțiile de învățământ din județ.

În carantină se află aproape 700 de elevi, triplu față de săptămâna trecută, iar în ceea ce privește profesorii, 184 de cadre didactice predau de acasă, în regim online.

leader board 728 x 90 px

În prezent, 46 de unități de învățământ din Timiș sunt în scenariul roșu din cauza ratei mari de infectări la nivelul localității sau pentru că elevi și profesori au fost confirmați cu COVID-19. În mediul urban au fost încadrate în scenariul roșu – din cauză că au fost raportate îmbolnăviri în unitate: Liceul Teoretic Buziaș și grădinița arondată, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj, grădinițele nr.26 și nr.28 din Timișoara, Liceul de Artă „Ion Vidu”, Liceul „I.C. Brătianu”, Liceul Special „Gheorghe Atanasiu”, Liceul Teologic Baptist și Școala Gimnazială nr.16 din Timișoara. În mediul rural, funcționează în scenariul roșu: grădinița și școala gimnazială din Bacova, grădinița și școala primară din Silagiu, școala gimnazială din Răchita, cea din Dumbrava, școala gimnazială și grădinița din Foeni, grădinița din  Ivanda, școala gimnazială din Lenauheim, grădinița și școala primară din Cornești, școala gimnazială și grădinița din Pesac și școlile gimnaziale din Carani, Variaș și Gelu.

În scenariul roșu, din cauza ratei crescute de îmbolnăviri în localitate sunt: școala gimnazială și grădinița din Dudeștii Noi, grădinița și școala gimnazială din Dumbrăvița, Liceul Teoretic Giroc – cu grădinița din Chișoda, cea din Giroc și școala gimnazială din Chișoda -, școala și grădinița din Jebel, școala gimnazială și grădinița din Sânandrei, grădinița din Carani, grădinița și școala primară din Covaci, școala gimnazială și grădinița din Șandra și școala primară și grădinița din Uihei.

În Timișoara, toate școlile și grădinițele vor intra în scenariul roșu când rata de infectare în rândul populației va depăși 3 la mia de locuitori. „În momentul în care vom fi anunțați de DSP, vom solicita unităților să treacă în scenariul roșu. După cum evoluează lucrurile, ne apropriem de scenariul roșu, poate chiar la final de săptămână”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.