Noi cazuri de coronavirus, depistate la Penitenciarul Timișoara și la Centrul OncoHelp. A fost descoperit un nou focar

A crescut numărul de cazuri de coronavirus în cadrul Penitenciarului din Timișoara, iar focarul descoperit la OncoHelp, centrul în care sunt tratați bolnavii de cancer, s-a extins. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunță că un focar a fost stins, dar pe listă a fost adăugat altul, depistat recent. Astfel, totalul celor active rămâne neschimbat față de raportarea emisă în cursul zilei de ieri.

La Penitenciarul din Timișoara au fost confirmate cu infecție alte 14 persoane, iar totalul a ajuns la 91. De asemenea, alte șase îmbolnăviri au fost descoperite la Centrul OncoHelp, iar în total sunt 21 de cadre medicale și pacienți infectați cu noul virus.

Reprezentanții DSP Timiș transmit că focarul de COVID-19, depistat la o firmă din Sânnicolau Mare a fost stins. În total, 86 de cazuri au fost raportate. În schimb, a fost descoperit altul – la Club Sportiv Ghiroda, unde au fost înregistrate 10 cazuri.

leader board 728 x 90 px

Astfel, au rămas sub monitorizare tot 12 focare, restul fiind descoperite la: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), Universitatea de Vest (5 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Buziaș, cu șase cazuri pozitive, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara (19 cazuri) și Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (65 de cazuri) și un centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice din Bacova (9 cazuri).

În ultimele 24 de ore, au fost finalizate 88 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt 78.

CITEȘTE ȘI: Aproape 5.000 de noi îmbolnăviri, înregistrate la nivel național. Evoluția pandemiei în Banat