Inspectorul general vorbește despre legitimitate?! Directorul Bompa, alungat din școală?!

Trimis să pună mâna pe carte și abia apoi să emită pretenții de a fi director al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița, profesorul Marțian Lepa îl trimite în banca sa pe inspectorul școlar general!

După ce Carina Pristavu a motivat propunerea sa și decizia Consiliului de Administrație din Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin privind numirea unui alt director la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița, în persoana lui Radu Bompa, profesorul Marțian Lepa atrage atenția că și alții au rămas cu lecțiile nefăcute și examenele nepromovate. „Aici nu e vorba de concurs. Și doamna inspector școlar general, la fel ca și mine, a fost numită pe funcție printr-o delegație în interesul învățământului. În aceste condiții, legitimitatea dânsei e mai mare decât a mea?! Întreb și eu dacă tot văd că ridică această problemă. Spune că n-am promovat eu concursul, dar doamna a promovat vreun concurs?! Eu nu știu să fi făcut asta. Cum doamna a ajuns inspector școlar general, exact așa am ajuns și eu director al Școlii Gimnaziale «Romul Ladea»”. „A mai spus că fac presiuni pe colegi. Astăzi, au fost la Consiliul Profesoral mai mulți reprezentanți ai Inspectoratului, doamna inspector general adjunct, domnii inspectori Izvernar și Chiosa, au văzut și dânșii atmosfera din cancelarie, au discutat cu colegii mei. Încă un aspect, de șapte ani, de când sunt director al școlii, nu a dat nimeni bani pentru parchet în sălile de clasă. Îi recomand doamnei inspector general să vină aici, să se documenteze, nu să vorbească din auzite”, a comentat Lepa pentru expressdebanat.ro.

CITEȘTE ȘI:

Haos într-o școală din Caraș-Severin! Un director numit politic, demis după numai patru ore, prin revolta profesorilor!

Directorul Lepa, trimis în ultima bancă de „generalul” Pristavu! Nu a fost capabil, nu are legitimitate, intimidează și exercită presiuni!

În urma discuțiilor de astăzi situația de la „Romul Ladea” în niciun caz nu s-a lămurit. Profesorii au votat pentru demiterea directorului proaspăt instalat, dar totul depinde acum de Inspectorat. Asta chiar dacă Marțian Lepa și ceilalți profesori erau convinși după plecarea reprezentanților ISJ că, de luni, Bompa nu se mai prezintă în biroul de director. „Domnul Bomba ne-a promis că până luni va pleca din instituția noastră, că ne va da posibilitatea să ne alegem un director din instituția noastră. Dacă eu nu mai sunt dorit pe această funcție, sigur va fi cineva din școală. A văzut că nu este dorit, s-au convins de acest lucru și reprezentanții Inspectoratului, domnul Bompa a spus chiar în fața părinților care se adunaseră din nou la școală nemulțumiți că până luni pleacă și că se va încheia situația de criză. Am fost invitat de doamna general adjunct la Inspectorat pentru a discuta și vom vedea dacă voi reveni eu pe funcția de director sau dacă va fi numit altcineva”, a adăugat fostul director Marțian Lepa.

Invitat în această seară în redacția Express de Banat, directorul Bompa spune însă că nu e vorba despre nicio demisie sau demitere. „Să fim serioși. Am promis și părinților, și profesorilor, că împreună cu conducerea Inspectoratului vom lua măsuri, vom găsi o soluție care să mulțumească pe toată lumea pentru că nu e normal ca scandalul să ia proporții atât de mari. Nu am afirmat că renunț, așteptăm o soluție din partea Inspectoratului”, a afirmat Radu Bompa.

1000 x 100 gif logiscool