Game over! „Nu nu mai poate influența jocul politic, nu mai e în stare nici să-l urmărească în calitate de spectator!”

Acuzat că a cerut favoruri politice pentru a iniția în Consiliul Județean Caraș-Severin un amendament ce încalcă prevederile legale la un proiect privind repartizarea unor sume importante de bani către unitățile administrativ teritoriale din județ, consilierul județean Gabriel Dinu, exclus nu demult din PSD, îi răspunde în termeni duri Luminiței Jivan, șefa social-democraților cărășeni. 

„Îi transmit acestui veritabil epigon, scăpat dintr-o tristă poveste politică acum mai bine de un an, îi transmit celei care a trădat omul ce a lansat-o în politică, pentru ca mai apoi să se laude că este omul lui Dragnea și Codrin, că nu doar că nu mai poate influența jocul politic, ci nu mai este în stare nici să-l urmărească în calitate de spectator. Un consilier județean, la fel ca și un parlamentar, poate face amendamente. Rămâne ca ele să fie votate sau nu. Vajnica noastră președinte a înțeles acest lucru doar atunci când a văzut că în Consiliul Județean Caraș-Severin mai sunt și alte păreri decât ale sale. Amendamentul la care se face referire a fost nu doar regulamentar, printr-o judicioasă împărțire a sumelor provenite din impozitul pe venit, ținându-se cont de alocările anterioare, dar a stopat o practică ilegală ce începuse saă-i placa doamnei Jivan, aceea de a împărți resursele anterior menționate, la sediul partidului. Cu certitudine nu își permite luxul de a spune că greșesc, pentru că pot dovedi asta. Și atunci incriminează împărțirea a puțin peste 27 de milioane de lei în aproximativ 12 milioane pentru primăriile PSD, aproximativ 12 milioane pentru primăriile PNL și aproximativ 3 milioane de lei pentru restul primăriilor, doar pentru că banii nu se mai împart la sediul partidului în mod discreționar?!”, a reacționat Dinu după ce șefa PSD Caraș-Severin îl acuzase că a cerut liberalilor sprijin în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea „Eftimie Murgu”.

CITEȘTE ȘI:

Amendamentul lui Dinu, contestat de PSD: „Trebuie să răspundă pentru acel masacru al administraţiei publice locale”

Ex-pesedistul Dinu spune despre Luminița Jivan că este o veritabilă „Kill Bill” a politicii cărășene de stânga, iar privitor la campania electorală pentru funcția de rector al universității din Reșița subliniază că s-a trecut de partea cealaltă a Legii Educației și regulamentelor universitare. Și nu de către  oricine, ci chiar de fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, Gabriela Stuparu, astăzi, al vicepreședinte PSD Caraș-Severin. „Probabil e caz unic la nivel național în istoria prezentărilor programelor manageriale ale candidaților. A participat în mod activ, punând întrebări candidaților și încălcând flagrant metodologia de alegeri a universității, chiar vicepreședintele PSD Caras-Severin. Cu certitudine, în acest caz, s-a vizat imparțialitatea, prin neimplicare directă. Poate ne spune ingenua președinte de partid dacă a avut o discuție, la sediul organizației județene, cu câteva zile înainte de alegeri, cu tânăra președinte a Ligii Studenților UEMR, studenți care au votat în număr de 17 la alegerile pentru funcția de rector UEMR. Acum Luminița Jivan este tristă și tot mai singură, mai ales că primarii sunt sătui de vicleșugul și impostura din politica de stânga de pe Bârzava. Îmi și aduc aminte de un concurs de minciuni de la care Pinocchio a ieșit nervos pentru ca a pierdut, întrebându-se: cine naiba mai este și Luminița Jivan asta?!”, a adăugat Dinu.