Infrastructura sportivă din Timiș a încremenit în timp. Perspective incerte pentru 2019

stadionul dan paltinisanu din timisoara
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Timișoara, unul dintre cele mai puternice și frumoase orașe din România. Capitala europeană a Culturii în anul 2021. Oraș însă corigent la capitolul infrastructură sportiv. Cu un stadion bătrân, care stă să se dărâme, fără alte soluții viabile, cu o sală polivalentă care se construiește în ritmul legendei Meșterului Manole, dar și alta pentru care Primăria și Consiliul Județean se ceartă ca la grădiniță, capitala Banatului nu poate organiza evenimente sportive de anvergură. 

Rușinea e evidentă cu starea de degradare a Stadionului „Dan Păltinișanu”. În 2018, arena și-a mai închis câteva sectoare. Stadionul devine un veritabil pericol public, deoarece valul de pământ pe care voluntarii l-au construit în timpul regimului comunist se surpă. Iar gradenele de beton se crapă și lasă la vedere adevărate cratere. Un bătrân stadion, însă fără de care Timișoara nu poate organiza meciuri de prima ligă. Aspect tot mai complicat oricum, deoarece instalația de încălzire a gazonului nu este cuplată la instalația electrică. Chiar și așa, la început de an, președintele CJT Călin Dobra a spus că arena trebuie demolată cât mai repede. S-a făcut o pseudo-dezbatere publică, cu primarul Robu și Cristian Brâncovan, evident, fără nicio concluzie.

Să demolăm și după aia mai vedem ce facem

De altfel, pe măsură ce lunile lui 2018 s-au scurs, Dobra a rostit tot mai des cuvântul „demolare”. Singurul lucru sigur e că „El Monumental” va prinde finalul primăverii. Pe „Dan Păltinișanu” va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie Festivalul Diskoteka. Însă lucrurile par să ducă încet, dar sigur, spre demolare. De altfel, la cerere Primăriei, CJT a dărâmat sala de conferințe și de fitness din spatele stadionului, fără ca în loc să apară ceva. Un nou stadion se poate face doar cu ajutorul CNI. Or, CNI investește la București până trece EURO 2020. Conducerea CJT nu pare însă prea preocupată de acest „detaliu”. La fel cum spune că nu e decisă dacă e bine să lucreze ca în Germania, cu demolare și construirea pe bucăți a tribunelor.

Politehnica și „gargara” cu Stadionul Știința

În schimb, la final de 2017, Universitatea Politehnica Timișoara a făcut o conferință în care anunța cum va reabilita Stadionul Știința. În cele 12 luni ale anului 2018 nu a făcut însă absolut nimic. În schimb, a avut grijă să se laude la propria televiziune că va face o bază sportivă la Ghiroda. Ironia sorții e că singurul stadion cât de cât reabilitat a fost Electrica. Pentru ACS Poli, echipa de pe ultimul loc din liga secundă. De către Societatea de Transport Public Timișoara, care era cât pe ce să intre în insolvență deoarece nu a plătit furnizorii, care s-au adresat instanței.

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Polivalenta lui Manole

De numele Universității Politehnice din Timișoara se leagă și sala polivalentă de la Baza 2. Începută în octombrie 2010, neterminată nici acum. De altfel, în ultimul an nu s-a mai lucrat deloc. Sala, la care s-a asociat și Primăria, a avut multe probleme cu procese. Până la urmă, vechea firmă ce făcea lucrarea a peirdut. Acum, e „cale liberă” spre un nou contract. La sală mai trebuie montată cortina de sticlă de la intrare, pus video-box-ul și lucrat la finisaje. Teoretic, ar putea fi gata peste nouă ani de la data începerii lucrărilor.

Pe hârtie, suntem campioni

Altfel, în deprimanta realitate, nimeni nu ne poate împiedica să visăm. De doi ani, CJT și Primăria se ceartă unde să facă o polivalentă de 16.000 de locuri. „Județul” vrea la Giroc, Robu vrea lângă stadion. De asemenea, primarul l-a „momit” pe Vivi Răchită la ACS Poli cu promisiunea unui stadion de 12.000 de locuri în Calea Buziașului. Adică exact acolo unde a promis unu pentru rugy, de 5.000 de locuri.

Sursa foto: wikipedia.org

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/